arrogans

Arrogans är synonymt med förmätenhet och inbilskhet och kan bland annat beskrivas som ”självsäkert och nedlåtande uppträdande”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av arrogans och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till arrogans

förmätenhet, högmod, inbilskhet, övermod

Motsatsord till arrogans

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till arrogans.

Vad betyder arrogans?

 1. självsäkert och nedlåtande uppträdande
 2. det att vara arrogant

Exempel på hur ordet arrogans kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet arrogans används i svenska tidningar

 1. Till Macrons nackdel talar alltid hans arrogans.
 2. Men han skulle få hjälp av partiledningens arrogans.
 3. Kränkningar och skändningar, ondska och arrogans ska äntligen bort.
 4. Och om så vore ligger det långt fram i tiden, så vem bryr sig?” Här finns den arrogans och triumf som analytikern Sally Weintrobe i boken ”Engaging with climate change” (2013) menar skiljer ut ”beljugandet”.
 5. Den är grundligt utförd och visar tydligt på den förvirring och arrogans som finns hos både ledande politiker och tjänstemän.
 6. Okunnighetens, arrogansens och lojaliteternas glasögon förvrider perspektivet.
 7. På internationella kvinnodagen vill tidningen nu gottgöra för denna historiska arrogans genom att publicera dödsrunorna för ett antal betydelsefulla kvinnliga personligheter.
 8. Det är synd, för ambition är inte samma sak som arrogans.
 9. Huset för 18 miljoner som ligger på en ö, varför ens ta med det? Hur ska Molly kunna komma i en båt? Det känns som arrogans från deras sida, säger hon.
 10. Sådan arrogans upprör, med rätta, väljarna som får allt svårare att utkräva ansvar.
 11. Utan också för den fenomenala patriarkala arrogans den emellanåt uppvisat inför allt som ens påminner om kritik.
 12. När vi presenterade siffror som visade att vi varit större än dem digitalt i ett halvår viftade de bort oss med arrogans.
 13. I ljuset av de senaste veckornas händelser avslöjar denna episod Akademiens inneboende potential för grovt maktmissbruk och skamlös arrogans.
 14. ” Jag vågar tro att den typen av gubbig arrogans blir överspelad med den yngre generation av kvinnor som nu är i färd med att ta Akademien i sin besittning.
 15. Sammantaget torde det handla om tusentals Umebor som har stångat sina huvuden blodiga mot den mur av tjurskallig arrogans som har mött dem.
 16. ”Hamlet”, ”Kung Lear”, ”Macbeth” – tre små moraliska sagor som försiktigt påpekar att svek, arrogans och korruption vanligtvis inte fungerar så bra.
 17. Salman Rushdie äger arrogansen hos någon som i åratal tvingats försvara sitt skrivande i situationer där det inte funnits utrymme för att relativisera.
 18. Jag tror att många känner igen den arrogans som vissa på KI och KS har visat.
 19. Han har sina beundrare, vissa upplåter till och med ännu sin soffa åt honom, men hans arrogans och ansvarslöshet håller på att kosta honom fotfästet i den bräckliga drömmen om en ljusning.
 20. Jag är less på förbundskapten Silvia Neids eleganta arrogans och von oben–stil, jag är trött på spelarnas robotuppträdande, jag blir rent illamående av tanken på ännu en slutsignal följd av tysk eufori och svensk sorg.
 21. När han greps i förra veckan delade folk hans gamla tweet och påminde om hans arrogans och hänsynslöshet.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till arrogans är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är förmätenhet en synonym till arrogans. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.