Synonymer till arrogant

Vi känner till 11 synonymer till arrogant. Ordet arrogant är en synonym till högdragen och högmodig och kan bland annat beskrivas som ”självsäker och nedlåtande”. Ordet är motsatsen till ödmjuk.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av arrogant samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till arrogant

 1. förmäten
 2. högdragen
 3. högmodig
 4. löjeväckande
 5. mallig
 6. patetisk
 7. snorkig
 8. stöddig
 9. ynklig
 10. ömklig
 11. överlägsen

Vilka ord betyder nästan samma sak som arrogant?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till arrogant. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. stroppig

Vad är motsatsen till arrogant?

 1. ödmjuk

Vad betyder arrogant?

 1. självsäker och nedlåtande
 2. som upplevs (alltför) otrevlig; intresserad av sig själv och ointresserad av andra individer och deras ståndpunkter, ibland rent överlägsen och föraktande andra individer eller deras ståndpunkter
 3. avledning till adjektivet arrogant; på ett arrogant sätt, på ett sätt som upplevs (alltför) otrevligt; på ett sätt typiskt för någon som är intresserad av sig själv och ointresserad av andra individer och deras ståndpunkter och som ibland är rent överlägsen och föraktande andra individer eller deras ståndpunkter

Hur böjs arrogant?

 1. arrogant
 2. arroganta
 3. arrogantare
 4. arrogantast
 5. arrogantaste
 6. arrogante

Hur kan ordet arrogant användas?

Följande exempelmeningar visar hur arrogant kan användas.

 1. ett arrogant svar
 2. hon är intelligent men tyvärr väldigt arrogant

Hur används ordet arrogant i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet arrogant används i vanlig text.

 1. Även styret i Polen och Ungern vill måla ut rättighetskampen som ideologier från en arrogant nyliberal elit från väst.
 2. ”Han hade pondus, tog plats, uppfattades ibland som lite arrogant, men banade vägen in i framtiden för MFF, samtidigt som klubben hade sin mest framgångsrika period.
 3. – Jag känner honom lite och han är normalt sett ganska arrogant, men jag har aldrig sett honom så spänd och nervös som under den intervjun, säger Johan Giesecke.
 4. – Utredaren var väldigt arrogant och frågade om jag var säker på att jag vill fortsätta med min anmälan.
 5. I helgen kallades premiärminister Scott Morrison arrogant när han använde en reklamfilm för sitt politiska parti som kommentar till det pågående räddningsarbetet.
 6. – Det sista vi vill är att folk blir slappa, arroganta eller uttråkade när det gäller att hålla koll på förhållandena, säger han till SBS News.
 7. Förstår du att det kan uppfattas som arrogant, att hon skjuter ifrån sig frågan?.
 8. ”De som har skapat denna fars ignorerar Guy Minhais vilja och agerar på eget initiativ, självrättfärdigt och arrogant.
 9. ”Pankan Mishra… din arroganta rasistiska horunge, din skenhelige idiot.
 10. Det är arrogant att inte vilja lyssna på Sverigedemokraterna som representerar en miljon svenska invånare.
 11. Ett arrogant ledarskap har lett till att människor dött i onödan.
 12. – En sådan chef fördummar medarbetarna, upplevs som arrogant och behandlar personalen olika och orättvist.
 13. "Han är ihågkommen för att vara alldeles för arrogant", skriver The Sun.
 14. David Ogden Stiers, mest känd för sin roll som den arrogante kirurgen major Charles Emerson Winchester III i tv–serien "MASH", är död.
 15. Namnet kommer från att banden ofta gav ett arrogant intryck, verkade ointresserade på scenen och ägnade stor del av tiden med att stirra ner på sina skor (vilket också berodde på det stora antalet effektpedaler som användes).
 16. Jag skrev att de av oss (jag räknade in mig själv) som har använt en viss tolkning av forskningen för att tala om väljarna som hopplösa riskerar att bekräfta populistisk retorik om arroganta eliter.
 17. Under ett spänt samtal ska presidenten då, på arrogant manér, svarat att han inte kommer att vika en tum från sin post.
 18. Vid gemensamma arbetsmöten var han arrogant och otrevlig.
 19. – Det är en arrogant och idiotisk lögn, sa presidenten och påpekade att det var under hans tid som premiärminister som Tjeckien blev medlem i den västliga militäralliansen Nato.
 20. Oförglömlig var hon exempelvis som den arroganta överklasskvinnan fru Grollhake i Werner Schwabs ”Folkmord eller min lever är meningslös” som gavs på dåvarande Malmö Dramatiska Teater 1997.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är högdragen en synonym till arrogant. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är ödmjuk motsatsen till arrogant.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?