Synonymer till artificiell intelligens

Vi känner till en synonym till artificiell intelligens. Frasen artificiell intelligens är synonymt med AI.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av artificiell intelligens samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Alla synonymer till artificiell intelligens

Följande ord betyder ungefär det samma som frasen artificiell intelligens och kan ofta användas istället.

 1. AI

Vad är motsatsen till artificiell intelligens?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till artificiell intelligens.

Vad betyder artificiell intelligens?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av artificiell intelligens.

Hur kan frasen artificiell intelligens användas?

Det saknas exempel på hur artificiell intelligens kan användas.

Hur används frasen artificiell intelligens i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur frasen artificiell intelligens används i vanlig text.

 1. ”Några av dessa konton använde profilbilder som hade genererats av artificiell intelligens och låtsades vara amerikaner som publicerade inlägg.

  www.svt.se | 7 jan. 2020

 2. – I en värld där maskininlärning och artificiell intelligens blir allt vanligare är det viktigt att satsa på högpresterande webbapplikationer utan att kompromissa med användarnas säkerhet, säger projektledaren Philippe Le Hégaret i ett pressmeddelande.

  techworld.idg.se | 9 dec. 2019

 3. Alltså att företaget skulle kunna använda artificiell intelligens för att förutse mina nästa rörelser i spelet och på så sätt avgöra vilka bildrutor som ska matas fram innan jag ens tryckt på knappen.

  www.nyteknik.se | 19 nov. 2019

 4. Alltså att företaget skulle kunna använda artificiell intelligens för att förutse mina nästa rörelser i spelet och på så sätt avgöra vilka bildrutor som ska serveras innan jag ens tryckt på knappen.

  www.nyteknik.se | 18 nov. 2019

 5. – Det stämmer, och det är bland annat därför som vi satsar mycket på research inom artificiell intelligens och maskininlärning.

  www.nyteknik.se | 4 mars 2018

 6. – Att många kan tänka sig att betala extra för AI–tjänster visar att artificiell intelligens är något som är eftertraktat.

  www.expressen.se | 20 feb. 2018

 7. Ansiktsigenkänning har fått ett uppsving tack vare en rasande snabb utveckling av artificiell intelligens de senaste åren.

  www.nyteknik.se | 12 feb. 2018

 8. Att det från politiskt håll återkommande blundas för möjligheterna med ny teknik som artificiell intelligens är sannolikt en av orsakerna.

  www.gp.se | 11 feb. 2018

 9. Att använda artificiell intelligens för att samordna komplex information från många myndigheter är ett bra exempel på när den nya tekniken innebär helt nya möjligheter att på relativt enkelt sätt skapa robusta system med stora samhällsvinster.

  www.gp.se | 11 feb. 2018

 10. (CS/San Francisco) Två modeord som dominerar den jättelika konferensen Dreamforce är artificiell intelligens och internet of things.

  computersweden.idg.se | 14 okt. 2016

Innehåll på sidan

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är AI en synonym till artificiell intelligens. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Hjälp med korsordsfrågan artificiell intelligens?

Du kan hitta lösningar till korsordsfrågan "artificiell intelligens" på sidan korsordshjälp för artificiell intelligens.

Bild till frasen artificiell intelligens

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om frasen artificiell intelligens.

Bild med texten artificiell intelligens