artistisk

Synonymer till artistisk

konstnärlig

Motsatsord till artistisk

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till artistisk.

Vad betyder artistisk?

 1. konstnärlig
 2. som avser konst eller artister

Exempel på hur artistisk används i svenska tidningar

 1. I den första omgången ska de tävlande flyga efter ett speciellt mönster så fort som möjligt, medan den andra omgången fokuserar på den tekniska svårighetsgraden och den artistiska presentationen.
 2. Med ett fyra personer stort band och tre i kören har Ddumba den sortens gedigna uppbackning som nästan krävs för att hon ska kunna fylla lokalen inte bara med publik utan också rent artistiskt.
 3. Men jag älskar att utmana mig själv artistiskt och pressa mina gränser, säger Ola Salo, som också är klar för programmet, till Aftonbladet.
 4. Jag är en risktagare artistiskt sett, men det här återgivandet träffade inte rätt.
 5. –  Sarah är otroligt proffsig och kunnig och inte minst musikalsikt och artistiskt kunnig och det här är ett program där man tävlar i musik.
 6. Även rätterna är färgglada och dessutom upplagda så artistiskt att de hade kunnat höra hemma på examensutställningen för någon konsthögskola.
 7. Den personliga karaktären som kommer ifrån fram– och baklyktorna inspirerades av artistiska verk av bland annat Pablo Picasso’s ljuskonstverk.
 8. Några läsare ritade bara stiliserade händer med ett finger, andra gjorde mer fantasieggande, artistiskt avancerade figurer.
 9. Den totala kontrollen över varje muskelfiber i den 145 centimeter långa kroppen är kombinerad med ett artistiskt utförande som gör varenda domare knäsvag och många tyckte redan innan OS att hon bör räknas som den främste genom alla tider.
 10. Som väntat kunde ingen nation stoppa USA i lagtävlingen i artistisk gymnastik i Rio.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av artistisk

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är konstnärlig en synonym till artistisk. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.