Synonymer till asocial

Vi känner till en synonym till asocial. Ordet asocial är synonymt med osällskaplig och kan bland annat beskrivas som ”fientligt inställd till samhället”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av asocial samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till asocial

 1. osällskaplig

Vad är motsatsen till asocial?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till asocial.

Vad betyder asocial?

 1. fientligt inställd till samhället
 2. som kännetecknas av avvikande beteende av en grad som samhället över lag inte accepterar; som bryter mot samhällets normer
 3. (mindre ofta) osocial; som inte är social, som inte tycker om att vara med andra människor

Hur böjs asocial?

 1. asocial
 2. asociala
 3. asocialare
 4. asocialast
 5. asocialaste
 6. asociale
 7. asocialt

Hur kan ordet asocial användas?

Det saknas exempel på hur asocial kan användas.

Hur används ordet asocial i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet asocial används i vanlig text.

 1. ”Färre än det väntade antalet kvinnor i en befolkning kan resultera i förhöjda nivåer av asocialt beteende och våld, och kan i slutändan påverka långsiktig stabilitet och social hållbar utveckling”, skriver man.
 2. Eller varför inte alla hatare på våra asociala medier? Under det tjocka täcket av slapstick och deadpan–humor ruvar en berättelse om fake news och ortodox konformism.
 3. På det hela taget är hon väldigt asocial och ganska förbannad.
 4. jag var ensam hemma på dagarna och blev helt asocial.
 5. Det är asocialt, ingen vill egentligen ha det utom ägarna själva (dock inte ens alla), och där finns förklaringen till den massiva, nu pågående kampanjen ”Svenska Skogen” som egentligen bara vill berätta hur BRA skogsbruket är.
 6. Han framställs som ett asocialt och känslokallt litet monster.
 7. I den meningen är det inte ett asocialt beteende, ingen udda, obegriplig galenskap – utan något som ofta utförs i grupp och som vi alla känner igen och kan reagera på.
 8. Volkswagens fackordförande Bernd Osterloh, som även sitter i företagets styrelse, betecknar underleverantörens beteende som asocialt eftersom inkomsterna för tiotusentals bilarbetare riskerar att äventyras.
 9. Det är att gå väl långt i försöken att relativisera asocialt beteende.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är osällskaplig en synonym till asocial. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?