Synonymer till assistans

Vi känner till 8 synonymer till assistans. Ordet assistans är en synonym till handräckning och hjälp och kan bland annat beskrivas som ”hjälp med att lösa en (större) uppgift”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av assistans samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till assistans

 1. avlastning
 2. bistånd
 3. handräckning
 4. handtag
 5. hjälp
 6. service
 7. stötta
 8. undsättning

Vilka ord betyder nästan samma sak som assistans?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till assistans. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. uppmuntran
 2. räddning
 3. befrielse
 4. stöd

Vad är motsatsen till assistans?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till assistans.

Vad betyder assistans?

 1. hjälp med att lösa en (större) uppgift
 2. hjälp, stöd

Hur böjs assistans?

 1. assistans
 2. assistansen
 3. assistansens
 4. assistanser
 5. assistanserna
 6. assistansers

Hur kan ordet assistans användas?

Följande exempelmeningar visar hur assistans kan användas.

 1. båten bärgades med assistans från Sjöräddningen

Hur används ordet assistans i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet assistans används i vanlig text.

 1. Brandflygplanen hann knappt landa innan det blev skarpt läge, då räddningstjänsten behövde assistans vid en skogsbrand nordväst om Fredrika.
 2. Målet i Göteborg har pågått i veckor och handlar om en gigantisk bidragshärva kring personlig assistans.
 3. Ett enormt tack till Daniel Nyström för alltför vänlig assistans med mastringen av avsnittet!.
 4. Han var just på väg att pensioneras som Hovrättspresident för Svea hovrätt, och hade tidigare på våren blivit ”inkallad under fanorna” eftersom kungen ville ha lite assistans vad gällde Svenska Akademien, kring stadgarna och vem som bestämmer över dem.
 5. Än är det dock ett tag kvar innan militärens plan blir helt självflygande eftersom dagens AI fortfarande anses vara för enkla att lura utan mänsklig assistans.
 6. – Under min första tid på Sysaid när jag ledde kundtjänstteamet startade vi en chatt för att skynda på assistansen till våra kunder, minns Lahav.
 7. Men för att klara av vardagen så behöver hon personlig assistans dygnet runt.
 8. – Det mesta, men på senare år har jag lagt ut merparten av animationen och har assistans i modellarbetet, så långt budgeten räcker.
 9. Över 60 kanadensare tros ha omkommit och landets transportminister Marc Garneau skrev i ett uttalande på Twitter att de kommer att bidra med teknisk assistans.
 10. Skyryse Flight Stack erbjuder flera nivåer av assistans, så även om det slutgiltiga målet är att erbjuda full autonom flygning kan det användas som en slags cruise control.
 11. Han kallar det för ”finansiell assistans för att underlätta en radikal omstrukturering av flygbolaget”.
 12. I år är lördag den 7 december den första dag då bara fartyg med viss angiven motståndskraft mot is får assistans av isbrytarna.
 13. Omsorgsnämnden har röstat igenom förslaget om att privatisera personlig assistans.
 14. Det senaste decenniet har det blivit svårare och svårare att beviljas personlig assistans för flera grupper.
 15. I Etiopien har ZTE och Huawei tecknat ett kontrakt på 1,6 miljarder dollar, för att utveckla landets telekommunikationssystem och båda företagen misstänks ha bidragit med teknisk assistans för att övervaka medborgarna.
 16. Annie Lööf kom med ett klimatpolitiskt löfte och talade om rätten till personlig assistans.
 17. Enligt det läckta förslaget kommer barn under 12 år med funktionsnedsättningar och personer över 80 år inte längre kunna beviljas personlig assistans.
 18. Kommuner föreslås bli skyldiga att informera personer som fått avslag på statlig assistans att den i stället kan ansöka om hjälp från hemkommunen.
 19. Visst måste det innebära att personer med funktionsnedsättningar har integrerats lyckosamt!? Vi hör i media och i politiken hur mycket pengar som plöjs ner i assistansen.
 20. Brittiska polisens kontraterrorenhet har bett militären om assistans med att förflytta flera fordon och föremål från brottsplatsen.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är handräckning en synonym till assistans. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på assistans