Synonymer till attack

Vi känner till 11 synonymer till attack. Ordet attack är en synonym till framstöt och offensiv och kan bland annat beskrivas som ”anfall, angrepp; utbrott av sjukdom”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av attack samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till attack

 1. anfall
 2. anfalla
 3. angrepp
 4. anstorma
 5. anstormning
 6. framstöt
 7. offensiv
 8. operation
 9. strejk
 10. utfall
 11. överfalla

Vilka ord betyder nästan samma sak som attack?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till attack. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. infall

Vad är motsatsen till attack?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till attack.

Vad betyder attack?

 1. anfall, angrepp; utbrott av sjukdom
 2. plötslig offensiv åtgärd för att (fysiskt) försöka (och eventuellt lyckas) skada eller förstöra någon eller något
 3. (utvidgad betydelse av 1.) intellektuell attack i form av häftig kritik eller dylikt
 4. plötsligt utbrott av sjukdom, känslor eller liknande

Hur böjs attack?

 1. attack
 2. attacken
 3. attackens
 4. attacker
 5. attackerna
 6. attackernas
 7. attackers
 8. attacks

Hur kan ordet attack användas?

Det saknas exempel på hur attack kan användas.

Hur används ordet attack i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet attack används i vanlig text.

 1. TSE kommer även att be HD utreda ifall Bolsonaros attacker på valsystemet på sociala medier är brottsliga och hotar demokratin i Brasilien.
 2. I år återvände Carina Bergfeldt, tillsammans med fotografen Linda Hörnqvist, för att möta några av dem som överlevde attacken och deras anhöriga.
 3. Kubas president Miguel Díaz–Canel har uppmanat regimanhängare att gå till attack mot demonstranterna, som han menar är betalda av USA.
 4. Solarwinds betonar också att de nya problemen inte alls har något att göra med den tidigare attacken.
 5. Åse minns också läkarbesöket kort före attacken på hennes lillebror.
 6. Fem människor, varav en polis, miste livet i samband med attacken.
 7. – Centrum för cybersäkerhet är ett virtuellt center med forskare från hela Rise, men Cyber Range är i högsta grad en fysisk plats i form av ett slutet rum där vi exempelvis kan simulera attacker, säger Krister Jacobsson.
 8. Enligt forskarna skulle attacken även kunna användas för ändra på objekt som systemet ser och till och med skapa helt nya som egentligen inte finns.
 9. Gisslanattackerna har även blivit en diplomatisk fråga för USA, eftersom förövarna av attackerna ofta är bosatta i länder som inte vill utlämna dem till USA, däribland Ryssland.
 10. Gängen har på senare tid intensifierat sina attacker mot skolor och har kidnappat hundratals elever för att pressa föräldrar och myndigheter på lösesummor.
 11. Burkina Fasos president Roch Marc Christian Kaboré har fördömt attacken, som han kallar för barbarisk och vedervärdig.
 12. En attack mot en bensinstation i den jemenitiska staden Marib har dödat minst 14 civila personer, meddelar landets statliga medier och pekar samtidigt ut Huthirebellerna som ansvariga för dådet.
 13. Liberalismen är under attack – och svaga minoritetsregeringar hotar viktiga reformer när ytterkanterna växer.
 14. Ordet "självförvållad" antyder åtminstone att Klarna inte utsatts för någon typ av attack som lett fram till incidenten.
 15. Spionprogrammet kom, enligt ett säkerhetsföretag som utredde attacken, från just NSO Group och utnyttjade tidigare okända säkerhetshål i Iphonens mjukvara.
 16. Den andre gör poängen att vänstern förstörde livet för småföretagare och civila under protesterna i somras, medan högern gick till attack mot styret i Washington.
 17. Israels premiärminister Benjamin Netanyahu sa i ett tv–tal att slutet på attackerna mot Gaza inte är nära förestående.
 18. Och onsdagsdygnet inleddes med sporadiska attacker över Gazaremsan och lågt flygande israeliska stridsflygplan som höll befolkningen vaken.
 19. Kliniken al–Rimal, i staden med samma namn, blev delvis förstört, och den militäre talespersonen Ashraf Qidra säger att attacken hotar att underminera ansträngningarna för att begränsa spridningen av coroanviruset.
 20. Blinken själv konstaterade att han inte sett någon information från israeliska myndigheter kring attacken och därför inte kunde uttala sig om dess legitimitet.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är framstöt en synonym till attack. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.