Synonymer till attackera

Vi känner till 8 synonymer till attackera. Ordet attackera är en synonym till påhopp och överfalla och kan bland annat beskrivas som ”anfaller, angriper”. Ordet är motsatsen till försvara.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av attackera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till attackera

 1. anfall
 2. anfalla
 3. angrepp
 4. angripa
 5. framstöt
 6. påhopp
 7. storma
 8. överfalla

Vilka ord betyder nästan samma sak som attackera?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till attackera. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. infall

Vad är motsatsen till attackera?

 1. försvara

Vad betyder attackera?

 1. anfaller, angriper
 2. utföra attack; angripa

Hur böjs attackera?

 1. attackera
 2. attackerad
 3. attackerade
 4. attackerades
 5. attackerar
 6. attackeras
 7. attackerat
 8. attackerats

Hur kan ordet attackera användas?

Följande exempelmeningar visar hur attackera kan användas.

 1. regeringen attackerades hårt av oppositionen

Hur används ordet attackera i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet attackera används i vanlig text.

 1. En ukrainsk soldat rör sig i Charkiv som på nytt attackerats av Ryssland.
 2. Under tre kvällar i början av juli 1719 samlades några hundra personer på Södermalm i Stockholm och attackerade elva hus, vilka var ökända för bordell– och krogverksamhet.
 3. När Ryssland attackerade Ukraina klev Musk även fram som möjliggörare av informationsinfrastruktur genom satellitprojektet Starlink, som på begäran – framförd på Twitter – gjordes tillgängligt i Ukraina.
 4. Enligt Igor Konasjenkov, talesperson för det ryska försvarsdepartementet, har ett oljeraffinaderi och tre bränsleförråd attackerats med raketer från stridsflyg och militärfartyg.
 5. De attackerade även spelarbussen, där fönstret gick sönder”, skriver man.
 6. Det finns knappt något hus som inte är attackerat på något sätt.
 7. Så sent som i förrgår påverkades helgens Formel 1–tävling då Huthirebeller från Jemen attackerade en saudisk oljedepå med misiler.
 8. Detta trots att valutamarknadens prissättning av hryvnia har slutat att fungera sedan ryska styrkor attackerade Ukraina den 24 februari.
 9. Men runt klockan 18 lokal tid på lördagen attackerades även Lviv, som tidigare klarat sig undan större angrepp.
 10. Det kommer även uppgifter om att flygplatsen i staden Ivano–Frankivsk i västra Ukraina har attackerats, skriver AFP med hänvisning till ett Facebookinlägg från stadens borgmästare Ruslan Martinskiv.
 11. På fredagskvällen attackerades även den strategiskt viktiga Mykolajiv vid Svarta havet.
 12. De attackerar det civila samhället på ett urskillningslöst sätt, och bryter därmed mot mänskliga rättigheter och begår troligen krigsbrott, säger han vid ett besök i ett ukrainskt flyktingcenter nära Madrid, rapporterar nyhetsbyrån AP.
 13. – Vi vet inte när ryssarna kommer att attackera storskaligt, det kan bli om två dagar, men kanske redan i kväll eller om en vecka, säger Viktor Sasin.
 14. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj anklagar Ryssland för att – återigen – attackera ”humanitära korridorer” som ska rädda civila att ta sig från den svårt lidande staden Mariupol.
 15. Ursula von der Leyen sade också att man kommer att attackera statsstyrda, ryska medier, och deras möjlighet att sprida krigspropaganda i Europa.
 16. Den ryska militären säger att de under natten och morgonen attackerat ukrainska flygbaser och ”andra militära tillgångar”, rapporterar Reuters.
 17. – Det är ett försvarsfördrag som innebär att om en medlem blir attackerad av en stat utanför Nato så kommer de andra att stödja dem.
 18. Enligt 27–åringen var han på väg hem med en vän på fredagskvällen när männen attackerade dem, beväpnade med träpåkar.
 19. De faktum att viruset är mera smittsamt och i högre utsträckning attackerar de övre luftvägarna underlättar spridningen.
 20. Larmet om att en pojke attackerade personer med kniv inne i ett av skolans klassrum kom klockan 9.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är påhopp en synonym till attackera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är försvara motsatsen till attackera.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på attackera