Synonymer till attraktiv

Vi känner till 18 synonymer till attraktiv. Ordet attraktiv är en synonym till efterfrågad och lockande och kan beskrivas som ”tilldragande”. Ordet är motsatsen till vedervärdig.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av attraktiv samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till attraktiv

 1. attrahera
 2. efterfrågad
 3. frestande
 4. förförisk
 5. het
 6. inbjudande
 7. lockande
 8. läcker
 9. porrig
 10. raffig
 11. sensuell
 12. sevärd
 13. sexig
 14. snygg
 15. stilig
 16. tilldragande
 17. tilltalande
 18. vacker

Vilka ord betyder nästan samma sak som attraktiv?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till attraktiv. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. inne
 2. ståtlig
 3. tjusig
 4. prydlig
 5. häftig
 6. ärtig
 7. underbar
 8. suggestiv

Vad är motsatsen till attraktiv?

 1. vedervärdig

Vad betyder attraktiv?

 1. tilldragande

Hur böjs attraktiv?

 1. attraktiv
 2. attraktiva
 3. attraktivare
 4. attraktivast
 5. attraktivaste
 6. attraktive
 7. attraktivt

Hur kan ordet attraktiv användas?

Följande exempelmeningar visar hur attraktiv kan användas.

 1. ett attraktivt utseende
 2. en lägenhet i ett attraktivt område

Hur används ordet attraktiv i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet attraktiv används i vanlig text.

 1. Det extremt attraktiva läget gör projektet möjligt, säger Kerstin Gillsbro, vd vid Jernhusen som på tisdagen släppte de vinnande skisserna på den nya stadsdelen.
 2. Med flytten av färjorna och alla de byggnader som följer med dem ser Göteborgs stad framför sig en öppning för några av kommunens mest attraktiva nya lägen för expansion.
 3. Överkompensationen skapar en orättvis – men såklart mycket attraktiv – marknad för investerare, vilket gör att problemets omfattning bara växer och växer för varje ny koncernskola som startas.
 4. Konst har blivit en attraktiv investering under pandemin.
 5. – Det är drivet av lanseringarna av fler modeller i fler prissegment, samtidigt som det har blivit skattemässigt mindre attraktivt med förmånsbilar, säger Sofia Linder.
 6. Även arbetsgivarna har ett ansvar för att klara personalförsörjningen i de många bristyrkena, dels för att göra sig själva mer attraktiva, men också att våga satsa på de som kanske inte har de uppenbara rätta kvalifikationerna.
 7. Samtidigt blir vi en ännu mer attraktiv arbetsgivare med spännande utvecklingsmöjligheter för våra medarbetare, säger Fredrik Ekerhovd, som är affärsområdeschef Knowit Experience.
 8. Det är attraktiva kunskaper som du kan skaffa dig på fritiden och på egen bekostnad, säger Todd Wilkes, teknisk direktör på Premier.
 9. Varför är det så attraktivt att arrangera fotbolls–VM? Det har ju bland annat satt ljuset på de dåliga arbetsförhållandena i Qatar?.
 10. – Ska jag vara ärlig så skulle jag tycka det vore mycket mera attraktivt att någon gång i framtiden låta vem som helst kunna äga en del i Instabox än att Amazon eller Postnord skulle komma in och förstöra det.
 11. Men möjligheten att med tiden bli självägande och kunna byta upp sig till något man finner mer attraktivt för sig själv och sin familj, är eftersträvansvärd.
 12. – Har man accepterat en värdering om 20 miljarder på Polestar och en rimlig värdering på Lynk så blir värderingen av Volvo Cars väldigt attraktiv.
 13. Frågan är dock om den politik som Moderaterna nu lyfter är tillräckligt attraktiv för de väljare man hoppas kunna erövra? Uppenbart tror partiet inte att utspel om stora skattesänkningar är en framkomlig väg.
 14. Det första du ser i Windows 11 är en rad attraktiva, minimalistiska ikoner centrerade längst ned på skärmen.
 15. Det gör metalliskt litium extremt attraktivt.
 16. – Man vet från forskningen att smaksättning av de här produkterna är jätteviktiga för hur attraktiva de är, de är söta och smakar godis eller frukt.
 17. Drivlinan delas med många i den stora VW–koncernen, men frågan är om inte det tjeckiska märket lyckats få ut den mest attraktiva produkten av den.
 18. Esbjörn Lundevall tror att den låga räntan och utsikterna för den framöver spelar in för börsutvecklingen, framför allt för innehavsbolag som Kinnevik som då blir mer attraktiva att placera i.
 19. Italien har varit turneringens mest positiva överraskning med attraktiv attackfotboll i kombination med ramstark defensiv, där veteranen Giorgio Chiellini är färgstark försvarsgeneral.
 20. Är läget attraktivt och hyran låg krävs lång kötid för att få lägenheten.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är efterfrågad en synonym till attraktiv. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är vedervärdig motsatsen till attraktiv.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på attraktiv

Ord som slutar på attraktiv