Synonymer till attraktiv

Vi känner till 18 synonymer till attraktiv. Ordet attraktiv är en synonym till efterfrågad och lockande och kan beskrivas som ”tilldragande”. Ordet är motsatsen till vedervärdig.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av attraktiv samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till attraktiv

 1. attrahera
 2. efterfrågad
 3. frestande
 4. förförisk
 5. het
 6. inbjudande
 7. lockande
 8. läcker
 9. porrig
 10. raffig
 11. sensuell
 12. sevärd
 13. sexig
 14. snygg
 15. stilig
 16. tilldragande
 17. tilltalande
 18. vacker

Vilka ord betyder nästan samma sak som attraktiv?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till attraktiv. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. inne
 2. ståtlig
 3. tjusig
 4. prydlig
 5. häftig
 6. ärtig
 7. underbar
 8. suggestiv

Vad är motsatsen till attraktiv?

Motstatsord kallas även för antonymer och är ord med just motsatta betydelser.

 1. vedervärdig

Vad betyder attraktiv?

 1. tilldragande

Hur kan ordet attraktiv användas?

Följande exempelmeningar visar hur attraktiv kan användas.

 1. ett attraktivt utseende
 2. en lägenhet i ett attraktivt område

Hur används ordet attraktiv i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet attraktiv används i vanlig text.

 1. Med andra ord lär frågan om köer till attraktiva skolor återkomma.
 2. – Det kommer naturligtvis inte se exakt likadant ut som innan man tog marken i anspråk, men det kan fortfarande bli en väldigt attraktiv miljö och en rikare biologisk mångfald än tidigare, säger Maria Sunér.
 3. – Om SMR kommer ur forskningsstadiet och blir kommersiellt attraktivt är det fullt möjligt att se över lagstiftningen.
 4. – Vad jag vet var han där i syfte att göra en broschyr av attraktiva resmål inom Sverige och jobbade för ett företag som gör detta.
 5. – Ju starkare eget uttryck ett objekt har desto mer attraktivt är det.
 6. Ungdomar från utanförskapsområden får lära sig programmering, samtidigt som de får tillgång till ett attraktivt nätverk och träffa förebilder i form av lärare och inspirationsföreläsare.
 7. Många kommuner har inte varit förberedda på att villatomter på landsbygden plötsligt skulle bli så attraktiva.
 8. Men hur attraktivt är det då med godsvagnar som kan färdas individuellt?.
 9. ”Ett extremt attraktivt paket som får många av premiumtillvekrarna att se ut att ligga åtminstone två steg efter.
 10. Det extremt attraktiva läget gör projektet möjligt, säger Kerstin Gillsbro, vd vid Jernhusen som på tisdagen släppte de vinnande skisserna på den nya stadsdelen.
 11. Med flytten av färjorna och alla de byggnader som följer med dem ser Göteborgs stad framför sig en öppning för några av kommunens mest attraktiva nya lägen för expansion.
 12. Överkompensationen skapar en orättvis – men såklart mycket attraktiv – marknad för investerare, vilket gör att problemets omfattning bara växer och växer för varje ny koncernskola som startas.
 13. Konst har blivit en attraktiv investering under pandemin.
 14. – Det är drivet av lanseringarna av fler modeller i fler prissegment, samtidigt som det har blivit skattemässigt mindre attraktivt med förmånsbilar, säger Sofia Linder.
 15. Även arbetsgivarna har ett ansvar för att klara personalförsörjningen i de många bristyrkena, dels för att göra sig själva mer attraktiva, men också att våga satsa på de som kanske inte har de uppenbara rätta kvalifikationerna.
 16. Samtidigt blir vi en ännu mer attraktiv arbetsgivare med spännande utvecklingsmöjligheter för våra medarbetare, säger Fredrik Ekerhovd, som är affärsområdeschef Knowit Experience.
 17. Det är attraktiva kunskaper som du kan skaffa dig på fritiden och på egen bekostnad, säger Todd Wilkes, teknisk direktör på Premier.
 18. Varför är det så attraktivt att arrangera fotbolls–VM? Det har ju bland annat satt ljuset på de dåliga arbetsförhållandena i Qatar?.
 19. – Ska jag vara ärlig så skulle jag tycka det vore mycket mera attraktivt att någon gång i framtiden låta vem som helst kunna äga en del i Instabox än att Amazon eller Postnord skulle komma in och förstöra det.
 20. Men möjligheten att med tiden bli självägande och kunna byta upp sig till något man finner mer attraktivt för sig själv och sin familj, är eftersträvansvärd.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är efterfrågad en synonym till attraktiv. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är vedervärdig motsatsen till attraktiv.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på attraktiv

Ord som slutar på attraktiv

Bild till ordet attraktiv

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet attraktiv.

Bild med texten attraktiv