Synonymer till attraktivitet

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av attraktivitet samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till attraktivitet

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till attraktivitet.

Vad är motsatsen till attraktivitet?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till attraktivitet.

Vad betyder attraktivitet?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av attraktivitet.

Hur böjs attraktivitet?

 1. attraktivitet

Hur kan ordet attraktivitet användas?

Det saknas exempel på hur attraktivitet kan användas.

Hur används ordet attraktivitet i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet attraktivitet används i vanlig text.

 1. Boendeinflytande kan bidra till en ökad attraktivitet och status för bostadsområdet, vilket i sin tur ger lägre omflyttning, färre outhyrda lägenheter och minskat hyresbortfall.
 2. Genom att säkerställa tillräckliga resurser till skolan kan vi se till att läraryrket fortsätter att öka i attraktivitet så att fler utbildar sig och stannar i yrket.
 3. Det har gjort henne väldigt medveten om sin egen kompetens och attraktivitet på arbetsmarknaden – och vikten av att hålla den aktuell.
 4. Av de 200 tillfrågade personerna inom finansvärlden väntar sig 58 procent att Nordeas flytt till Helsingfors kommer att försämra Sveriges attraktivitet som finansiellt centrum – medan 5 procent tror på en motsatt effekt.
 5. Den skall vara ett verktyg för jämställdhet, integration, hälsa, öka regional attraktivitet eller högre tillväxt.
 6. Den ökande efterfrågan på europeiska patent bekräftar kontinentens attraktivitet som en ledande marknad för teknologi.
 7. Deras förödande effekt på innerstadens attraktivitet kan avläsas inte bara i det bristande folklivet utan också i fastighetsekonomin.
 8. För att fortsätta stärka stadens attraktivitet är det viktigt att ge kvällsekonomin ännu bättre förutsättningar att blomstra.
 9. En lönesättning där utbildning och erfarenhet ger bättre utdelning i lönekuvert är bevisligen en bra modell för att skapa attraktivitet för vårdyrket.
 10. Rege­ringens ambition om att Sverige ska utvecklas till en kunskapsnation i världsklass riskerar att reduceras till en tom floskel om inte läraryrkets attraktivitet sätts högst upp på den politiska agendan.
 11. Nu måste läraryrkets attraktivitet sätts högst upp på den politiska agendan, skriver Åsa Fahlén och Isak Skogstad, Lärarnas Riksförbund.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?