Synonymer till autentisk

Vi känner till 8 synonymer till autentisk. Ordet autentisk är en synonym till genuin och riktig och kan bland annat beskrivas som ”äkta, tillförlitlig”. Ordet är motsatsen till fiktiv.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av autentisk samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till autentisk

 1. genuin
 2. oförfalskad
 3. riktig
 4. sann
 5. sanningsenlig
 6. veritabel
 7. verklig
 8. äkta

Vilka ord betyder nästan samma sak som autentisk?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till autentisk. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. egentlig
 2. uppriktig

Vad är motsatsen till autentisk?

 1. fiktiv
 2. uppdiktad

Vad betyder autentisk?

 1. äkta, tillförlitlig
 2. äkta, riktig

Hur böjs autentisk?

 1. autentisk
 2. autentiska
 3. autentiske
 4. autentiskt

Hur kan ordet autentisk användas?

Följande exempelmeningar visar hur autentisk kan användas.

 1. breven i romanen är autentiska

Hur används ordet autentisk i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet autentisk används i vanlig text.

 1. Ju mer jag vågar använda min autentiska röst och släppa fram mina fjolliga manér, som funnits där så länge jag kan minnas, så ser allt fler även bögen i mig.
 2. Tempot är rasande, klipskt, och den knixiga berättelsen suger pedagogiskt in autentiska bombbyggande suffragetter ur historieböckerna.
 3. På jakt efter en alltigenom autentisk Brecht skapas i stället en sorts Brecht–automat som oupphörligen rapar ur sig slagkraftiga klokskaper.
 4. Det säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), stadens kommunstyrelseordförande, och pekar på Malmö som en autentisk plats av historisk betydelse för ändamålet.
 5. Så sent som i april i år bekräftade Pentagon att tre omtalade videoklipp på sådana ufon var autentiska, en från 2004 och två från 2015.
 6. Högst upp i Bellevueparken ligger Carl Eldhs ljuvliga lilla ateljémuseum, en autentisk studiomiljö från 1919 dit en nutida kvinnlig konstnär inbjuds varje sommar.
 7. Hon låter ensemblen fylla på egna, som det verkar autentiska berättelser om moderskap.
 8. Inför publicering behövde journalisterna hos New York Times och Bellingcat kunna säkerställa att materialet var autentiskt.
 9. Upplägget är visserligen lätt igenkännbart, en ny polis kommer till stan och städar upp i de egna leden, men vägs upp av de autentiska miljöerna och det rika och spännande persongalleriet.
 10. För att kringgå våra skydd använde kontona en kombination av falska och autentiska administratörer i USA för att hantera sidor och grupper”, skriver Nathaniel Gleicher.
 11. Sergio Micco, chef för Chiles människorättsinstitut, som har granskat hur protesterna rapporterats på internet, säger att även om utredarna har sett en del vilseledande material så är det allra mesta autentiskt.
 12. Ursprungsmeddelandet verkar vara autentiskt, men skrivet i syfte att användas under militärövningen.
 13. För Giovannesi var det helt nödvändigt att ”Camorrans barn” skulle kännas autentisk genom att spelas in i centrala Neapel på lokaldialekten som är en mix av italienska, arabiska och spanska.
 14. Flera ledande experter på situationen i Xinjiang menar dock att dokumentet sannolikt är autentiskt.
 15. Att läsaren är införstådd med att han dessutom lever detta tjuvliv, har dömts till fängelse för att ha skjutit en ung man i benet, bär skyddsväst och knarkar vilt, får raderna att klinga autentiskt.
 16. Den biografiska romanen som bygger på autentiska brev och dagboksutdrag från Karin Stolpe tar sig nu upp till bioduken.
 17. Men ungefär samtidigt som Ford slår fast att texten är autentisk plockas den isär av misstänksamma kritiker och undersökande journalister.
 18. Pho är generellt en populär rätt i hela Prag och på Pho Viet serveras rykande varma med autentisk smak.
 19. Det finns inget autentiskt sådant dokument, det producerades av ryska anti­semiter i början av 1900–talet för att driva fram pogromer mot judar.
 20. Båda Oscarsnominerades, och Sista tangon i Paris blev en skandalsuccé, inte minst på grund av ryktet som spreds om att sexscenerna var autentiska.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är genuin en synonym till autentisk. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är fiktiv motsatsen till autentisk.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?