Synonymer till av intresse

Vi känner till en synonym till av intresse. Frasen av intresse är synonymt med intressant.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av av intresse samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Alla synonymer till av intresse

 1. intressant

Vad är motsatsen till av intresse?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till av intresse.

Vad betyder av intresse?

 1. intressant

Hur kan frasen av intresse användas?

Det saknas exempel på hur av intresse kan användas.

Hur används frasen av intresse i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur frasen av intresse används i vanlig text.

 1. – Det är inte av intresse för mig.
 2. Att det dessutom finns en annan person i hans närhet, som också varit av intresse för polisen, förstärkte misstankarna.
 3. Inte minst löneutvecklingen är av intresse och kan påverka Fed–förväntningarna bortom marsmötet, där marknaden är helt inriktad på en höjning.
 4. Andra områden som kan vara av intresse är Norrbotten och Skelleftefältet.
 5. ”X var starkt psykiskt påverkad under det långa förhöret och eftersom detta delvis läggs till grund för fällande dom mot honom är det av intresse att bedöma hans psykiska tillstånd även vid den tidpunkten”, skriver Clea Sangborg i överklagandet.
 6. Den här typen av intresse har vuxit till att även hushållen intresserar sig för hållbarhet i dag, säger Fredrik Nordström, vd på Fondbolagens förening.
 7. Det kan kanske därför vara av intresse med en utvikning om denna idé.
 8. Folk lyssnar aldrig särskilt noga till varandra, språket har sina snäva begränsningar, och när sexet väl är överstökat finns det i regel heller inte mycket av intresse kvar.
 9. De flesta är mest av intresse för programmerare – för vanliga användare är den stora vinsten att du kan sortera efter process så att du kan samla alla meddelanden från just det program som krånglar.
 10. De har varit verksamma sedan åtminstone 2011 och riktar in sig på företag, organisationer och individer med vikt för nationens säkerhet och som ”skulle vara av intresse för en statlig säkerhetstjänst”.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är intressant en synonym till av intresse. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till frasen av intresse

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om frasen av intresse.

Bild med texten av intresse