Synonymer till av vikt

Vi känner till 3 synonymer till av vikt. Frasen av vikt är en synonym till vikt och viktig och kan beskrivas som ”viktig”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av av vikt samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Alla synonymer till av vikt

  1. betydelsefull
  2. vikt
  3. viktig

Vilka ord betyder nästan samma sak som av vikt?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till av vikt. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

  1. väsentlig

Vad är motsatsen till av vikt?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till av vikt.

Vad betyder av vikt?

  1. viktig

Hur böjs av vikt?

  1. av vikt

Hur kan frasen av vikt användas?

Det saknas exempel på hur av vikt kan användas.

Hur används frasen av vikt i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur frasen av vikt används i vanlig text.

  1. Ovanlig förlust senast* Damlandslaget hade fram till VM–kvalmötet med Ukraina i juni inte förlorat en kvalmatch (till EM, VM eller OS) av vikt på 16 år.
  2. Blågult hade inte förlorat en kvalmatch av vikt sedan 2002 – och hade i kval efter kval enkelt avfärdat lägre rankade nationer.
  3. Blivande lärare måste helt enkelt rustas med den kunskap som är av vikt för att utforma en såpass effektiv undervisning som möjligt.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är vikt en synonym till av vikt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?