avaktivera

Avaktivera är synonymt med inaktivera och kan beskrivas som ”få något att upphöra vara tillgängligt för användning; göra så att något slutar fungera; sätta ur funktion, göra inaktiv”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av avaktivera och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till avaktivera

inaktivera

Motsatsord till avaktivera

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till avaktivera.

Vad betyder avaktivera?

 1. få något att upphöra vara tillgängligt för användning; göra så att något slutar fungera; sätta ur funktion, göra inaktiv

Böjningar av avaktivera

 1. avaktivera
 2. avaktiverad
 3. avaktiverade
 4. avaktiverades
 5. avaktiverar
 6. avaktiveras
 7. avaktiverat
 8. avaktiverats

Exempel på hur ordet avaktivera kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet avaktivera används i svenska tidningar

 1. Application Guard for Office kommer integrerat i Microsoft Defender ATP för kunder med licenserna Microsoft 365 E5 eller Microsoft 365 E5 Security, men är avaktiverat i grundläget.
 2. Om du inte är inloggad på 14 dagar avaktiveras din profil och du måste betala 349 kronor för att låsa upp den igen.
 3. De vill utöka id–kontrollen med krav på personlig inställelse och att ett nummer ska vara aktivt i max fem år och avaktiveras om felaktigheter upptäcks.
 4. I Skatteverkets förslag ingick att utöka identitetskontrollen genom krav på personlig inställelse, att ett samordningsnummer enbart ska var aktivt i fem år och att det ska kunna avaktiveras om fel upptäcks.
 5. "Trumps Twitter avaktiverad i 11 minuter, och jag trodde plötsligt att vi hoppat tillbaka till den riktiga tiden där saker och ting inte är så jäkla absurda", twittrade Star Trek–skådespelaren George Takei.
 6. Exempelvis kan ett snabbt tryck på knappen aktivera övervakningssystemet när du går ut, ett dubbeltryck avaktivera det och så vidare.
 7. Här finns också genvägar till inställningarna för att lagra mapparna Skrivbord och Dokument på Icloud, liksom att aktivera eller avaktivera Icloud–bildbiblioteket.
 8. Du kan exempelvis tillfälligt avaktivera antivirusprogrammet eller ange att vissa filer aldrig ska viruskollas.
 9. Det enda du behöver göra är att trycka på kugghjulet och avaktivera Enable Watermarks.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till avaktivera är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är inaktivera en synonym till avaktivera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.