avancemang

Avancemang är synonymt med framsteg och framgång och kan bland annat beskrivas som ”handlingen att avancera”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av avancemang och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till avancemang

framgång, framsteg, förbättring, landvinning

Motsatsord till avancemang

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till avancemang.

Vad betyder avancemang?

 1. handlingen att avancera
 2. (sport) det att avancera eller ta sig vidare

Böjningar av avancemang

 1. avancemang
 2. avancemangen
 3. avancemangens
 4. avancemanget
 5. avancemangets
 6. avancemangs

Exempel på hur ordet avancemang kan användas

 1. de firade lagets avancemang till allsvenskan

Exempel på hur ordet avancemang används i svenska tidningar

 1. Oxford United har match i benen och får det rimligtvis svårt borta mot ett lag med ambitioner om avancemang till The Championship.
 2. Det är enligt tidningen två ryttare, Sri Lankas Mathilda Karlsson och Syriens Ahmad Hamcho, snabba avancemang på rankningslistan som FEI nu ska titta närmre på.
 3. Den 15 november säkrade Finland avancemang till fotbolls–EM nästa år, det första internationella mästerskapet i fotboll någonsin för nationen, efter att ha besegrat Liechtenstein med 3–0 i Helsingfors.
 4. Det följdes upp med ett kryss mot Standard Liege i Europa League som betydde avancemang till 16–delsfinal.
 5. Svensken erkänner att det var lite av en risk när Arsenal fortfarande inte var klara för avancemang inför matchen.
 6. Resultatet på Parken spelade i slutändan ingen roll i fråga om avancemang.
 7. Matchen innehöll en hel del dramatik innan avancemanget var klart, inte minst vid det viktiga ledningsmålet.
 8. I och med Atalantas avancemang kommer åttondelsfinalerna bara innehålla lag från Europas fem största ligor (England, Frankrike, Italien, Spanien och Tyskland).
 9. Kvällens absolut största skräll var Atalanta, som vann med 3–0 borta mot Sjachtar Donetsk och säkrade ett historiskt avancemang till åttondelsfinalerna.
 10. Skulle Sverige förlora mot hemmanationen och även mot Ryssland, ett av mästerskapets stora favoriter, går man vidare med noll poäng – och chansen till avancemang är nästintill obefintlig.
 11. I en Champions League–grupp med PSG och Real Madrid gör Brügge och Galatasaray upp om tredjeplatsen som leder till avancemang till Europa League–sextondelsfinalerna.
 12. kommer att vara spelarna som säkrade avancemanget och som burit det här landslaget de senaste åren.
 13. I grupp D kan vi i princip räkna in Schweiz som EM–klara, det räcker med seger mot Gibraltar för att säkra avancemanget.
 14. Men än är inte avancemanget säkrat.
 15. På 1950– och 1960–talet sökte arabledare och islamister förklaringar till Israels avancemang och de egna förlusterna, och då kom myten om den judiska världskonspirationen väl till pass.
 16. Sara Olai slog den och Beata Olsson nickade in 3–1 och släckte därmed definitivt Hammarbys alla drömmar om avancemang.
 17. Superettans serieledare Helsingborg fick det allsvenska avancemanget säkrat redan kvällen före bortamatchen mot Öster.
 18. Bland annat tack vare avancemang från förstarundan i både Franska mästerskapen i Paris i maj och Wimbledon i juli.
 19. För de svenska spelarna innebär avancemanget en mindre del av pengarna.
 20. Sverige är vidare till åttondelsfinal med kryss mot Tyskland och därefter kryss mot Mexiko, men kan även vara klart för avancemang redan vid en seger mot tyskarna – om Mexiko dessförinnan tar poäng av Sydkorea.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till avancemang är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är framsteg en synonym till avancemang. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.