avancera

Avancera är synonymt med fortskrida och framryckning och kan bland annat beskrivas som ”går framåt; blir befordrad”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av avancera och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till avancera

fortlöpa, fortskrida, framryckning, framskrida, klättra, stiga, vinna befordran

Motsatsord till avancera

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till avancera.

Vad betyder avancera?

 1. går framåt; blir befordrad
 2. (sport, militärt) röra sig framåt, mot motståndaren
 3. (sport) ta sig vidare

Böjningar av avancera

 1. avancera
 2. avancerad
 3. avancerade
 4. avancerades
 5. avancerar
 6. avanceras
 7. avancerat
 8. avancerats

Exempel på hur ordet avancera kan användas

 1. trupperna avancerade i riktning mot huvudstaden
 2. han avancerade till chef för avdelningen

Exempel på hur ordet avancera används i svenska tidningar

 1. Kommande år planeras fler utbildningar på avancerad nivå inom additiv tillverkning, autonoma fordon, artificiell intelligens, datasäkerhet och svetsning.
 2. Med hjälp av GPS–teknik och avancerade kamerasystem navigerar drönaren till platsen där den behövs.
 3. Båten kan navigera helt självständigt även genom avancerade urbana kanaler.
 4. – Förintelsen demonstrerar vilka vi är som moderna och teknologiskt avancerade människor.
 5. Det Depicts gör är att erbjuda kunderna mer avancerade mjukvara, baserad på maskininlärning, som istället för vad andra köpt baserar sina rekommendationer på hur varan ser ut, hur den beskrivs på sidan och vad den ska användas till.
 6. Apple uppger att ”avancerade algoritmer räknar ut färgen på ditt blod, och det i sig är en indikation på hur mycket syre som finns i blodet”.
 7. Men det innebär inte att vi slutar göra vissa saker, utan snarare att vi satsar ännu mer på avancerade mjukvarusystem, säger han.
 8. Det består av olika, avancerade blandningar av kemikalier.
 9. I en halvtimma pratar han om det mångkulturella hotet, om att utlänningarna avancerar och vill ta över Sverige, om att lösningen är Det fria Sverige.
 10. GERS är indelad i A för nybörjarfärdighet, B för självständigt bruk av språket och C för avancerat bruk.
 11. AVW–6555 har en avancerad interaktiv skärm och innovativa IOT–sensortekniker för att förbättra och påskynda gruppsamarbete, enligt programförklaringen.
 12. – Det kan vara långtgående cancersjukdom, lungsjukdom eller avancerad hjärtsjukdom, säger Stefan Franzén, medicinsk direktör i Region Östergötland.
 13. ”Det påverkar deras möjligheter att få ett utökat ansvar, kundkontakt och möjlighet att avancera inom företaget”, svarar en chef i undersökningen.
 14. Orsaken är, enligt Brose, att USA fortsatt satsa på dyra, traditionella plattformar som hangarfartyg och avancerade stridsflygplan.
 15. Till nyheterna hör också att kraven på avancerade analyser av skönlitterära texter slopas för mellanstadieelever.
 16. ”News from nowhere” var ett försök att visa på ett alternativ, ett samhälle där avancerade maskiner tagit över alla tråkiga sysslor, medan människorna ägnade sig åt hantverk.
 17. Och vi erbjuder en teknisk kapacitet i världsklass när det gäller att utveckla och operera de avancerade framdrivningssystem som krävs för att driva kommersiell flygtrafik vid höga mach–tal, säger Rolls–Royces teknikchef Tom Bell.
 18. – Absolut den mest avancerade jag har sett i hela min karriär, säger han.
 19. När den var torr tog man hjälp av en avancerad maskin för att kunna studera dofterna närmare.
 20. På de ledande Europabörserna klättrade FTSE100–index på Londonbörsen 0,8 procent, DAX–index i Frankfurt avancerade 1,1 procent och CAC40–index i Paris i sin tur steg 1,0 procent.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till avancera är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är fortskrida en synonym till avancera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.