avancerad

Avancerad är synonymt med invecklad och svår och kan bland annat beskrivas som ”högt utvecklad, sofistikerad”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av avancerad och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till avancerad

intrikat, invecklad, svår

Motsatsord till avancerad

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till avancerad.

Vad betyder avancerad?

 1. högt utvecklad, sofistikerad
 2. som innehåller mycket material, som inte är helt enkel att begripa och överblicka eller som klarar av att utföra mycket

Böjningar av avancerad

 1. avancerad
 2. avancerade
 3. avancerat

Exempel på hur ordet avancerad kan användas

 1. avancerad utrustning
 2. avancerad flygning
 3. hon läser kurser på avancerad nivå på universitetet

Exempel på hur ordet avancerad används i svenska tidningar

 1. Det Depicts gör är att erbjuda kunderna mer avancerade mjukvara, baserad på maskininlärning, som istället för vad andra köpt baserar sina rekommendationer på hur varan ser ut, hur den beskrivs på sidan och vad den ska användas till.
 2. Apple uppger att ”avancerade algoritmer räknar ut färgen på ditt blod, och det i sig är en indikation på hur mycket syre som finns i blodet”.
 3. Men det innebär inte att vi slutar göra vissa saker, utan snarare att vi satsar ännu mer på avancerade mjukvarusystem, säger han.
 4. Det består av olika, avancerade blandningar av kemikalier.
 5. GERS är indelad i A för nybörjarfärdighet, B för självständigt bruk av språket och C för avancerat bruk.
 6. AVW–6555 har en avancerad interaktiv skärm och innovativa IOT–sensortekniker för att förbättra och påskynda gruppsamarbete, enligt programförklaringen.
 7. – Det kan vara långtgående cancersjukdom, lungsjukdom eller avancerad hjärtsjukdom, säger Stefan Franzén, medicinsk direktör i Region Östergötland.
 8. Orsaken är, enligt Brose, att USA fortsatt satsa på dyra, traditionella plattformar som hangarfartyg och avancerade stridsflygplan.
 9. Till nyheterna hör också att kraven på avancerade analyser av skönlitterära texter slopas för mellanstadieelever.
 10. ”News from nowhere” var ett försök att visa på ett alternativ, ett samhälle där avancerade maskiner tagit över alla tråkiga sysslor, medan människorna ägnade sig åt hantverk.
 11. Och vi erbjuder en teknisk kapacitet i världsklass när det gäller att utveckla och operera de avancerade framdrivningssystem som krävs för att driva kommersiell flygtrafik vid höga mach–tal, säger Rolls–Royces teknikchef Tom Bell.
 12. – Absolut den mest avancerade jag har sett i hela min karriär, säger han.
 13. När den var torr tog man hjälp av en avancerad maskin för att kunna studera dofterna närmare.
 14. På de ledande Europabörserna klättrade FTSE100–index på Londonbörsen 0,8 procent, DAX–index i Frankfurt avancerade 1,1 procent och CAC40–index i Paris i sin tur steg 1,0 procent.
 15. I parallella chattar påbörjades omedelbart ett grävarbete som omfattade både avancerade freudianska analyser och faktainsamling kring blommornas hemliga språk.
 16. Nets har utvecklat en ”avancerad” 3d–teknik med ansiktsigenkänning som analyserar ”selfien” och sparar datapunkter i ansiktet.
 17. CVE–2020–2021, som sårbarheten kallas, klassas enligt CVSSv3–säkerhetsskalan som en 10 av 10–sårbarhet, vilket innebär att den är enkel att utnyttja, inte kräver något avancerat tekniskt kunnande och går att använda direkt via internet.
 18. – Bland annat arkeologer som använder drönare för avancerad 3D–modulering vid historiska utgrävningar och naturvetare som använder dem för att analysera till exempel grödor eller fauna.
 19. Nu siktar bolaget på att lära roboten att hålla det nya, snabba tempot även vid mer avancerade huskonstruktioner Se klippet nedan.
 20. Och det var mycket riktigt en föreläsning som riktade sig till utvecklare, full av avancerad teknisk jargong.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till avancerad är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är invecklad en synonym till avancerad. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.