Synonymer till avbildning

Vi känner till 8 synonymer till avbildning. Ordet avbildning är en synonym till gestaltning och illustration och kan bland annat beskrivas som ”handlingen att avbilda någon eller något”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av avbildning samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till avbildning

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet avbildning och kan ofta användas istället.

 1. avbild
 2. bild
 3. gestaltning
 4. illustration
 5. kort
 6. målning
 7. porträtt
 8. tavla

Vilka ord betyder nästan samma sak som avbildning?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till avbildning. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. image
 2. ikon
 3. fotografi

Vad är motsatsen till avbildning?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till avbildning.

Vad betyder avbildning?

 1. handlingen att avbilda någon eller något
 2. bild eller kopia som återger en annan bild
 3. (matematik) funktion

Hur kan ordet avbildning användas?

Det saknas exempel på hur avbildning kan användas.

Hur används ordet avbildning i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet avbildning används i vanlig text.

 1. Ett annat potentiellt användningsområde är avbildning av stora molekyler – makromolekyler.
 2. Kali Linux finns även som färdiga avbildningar för VMware eller Hyper–V.
 3. Hittills har Docker–användare kunnat hämta ned så många containrar (eller avbildningar, för att vara korrekt) från Docker Hub de vill, men från 1 november inför Docker ett tak per användare och tidsenhet.
 4. En del av bilderna på skepp i det 45 kvadratkilometer stora området följs av avbildningar av något som bedöms vara koppartackor.
 5. Miles hur antalet avbildningar av en ammande och barbröstad jungfru Maria började öka drastiskt under 1300–talet.
 6. I Nineveh, huvudstad i det Nyassyriska riket i nuvarande Irak, gjordes många avbildningar av framför allt kungar med parasoll från 600–talet före vår tideräkning och framåt.
 7. Mannen och kvinnan blir identiska med filmens avbildning av miljöer, händelser och föremål.
 8. De tilldelas priset för utvecklingen av kryoelektronmikroskopi, en metod som möjliggör och förenklar avbildningen av biomolekyler.
 9. Om vi säger att vi i en kampanj har en avbildning av ett homosexuellt par visar min forskning att de inte kommer tycka illa om reklamen utan snarare inte förhålla sig till den.
 10. I beslutet skriver Länsstyrelsen att det "innebär att obehöriga inte har tillträde till skyddsobjektet samt ett förbud mot att göra avbildningar, beskrivningar, mätningar av och inom skyddsobjektet".
 11. Varifrån blickar man ut över samtidens extrema strömmar? Niklas Orrenius tog rygg på Lars Vilks, konstnären som lever under konstant dödshot sedan avbildningen av profeten Muhammed som rondellhund.
 12. Jag har funnit liknande avbildningar av St.
 13. Även stereotypa och negativa avbildningar av minoriteter, immigranter och asylsökande pekades ut som ett problem.
 14. Det framgår dock inte exakt hur mycket detaljerna i avbildningarna, som är skapade i verklighetstrogen storlek, har gemensamt med den riktiga Trump.
 15. Genom att exponera fotokänsliga material i direkt ljus lyckades man i fotografins barndom skapa enkla avbildningar, så kallade fotogram.
 16. Därför accepteras i Sverige inte religionsfriheten som argument för rätten till månggifte, slakt av djur utan bedövning, könsstympning av flickor eller för att förhindra blodtransfusioner till barn eller avbildningar av Mohammed.
 17. Den japanska konstnären Megumi Igarashi, alias Rokudenashiko, blev åtalad för att basera sina verk på ocensurerade avbildningar av sin vagina.
 18. När han gick från halvt etablerad konstnär till den sorts allmänna kändis som kan lägga av en fjärt på stan och bli omskriven bara för det, sysslade han redan med offentliga avbildningar och representationer.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är gestaltning en synonym till avbildning. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på avbildning

Bild till ordet avbildning

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet avbildning.

Bild med texten avbildning