Synonymer till avgift

Vi känner till 9 synonymer till avgift. Ordet avgift är en synonym till betalningssumma och debitering och kan bland annat beskrivas som ”ersättning (för en rättighet), betalning, pris”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av avgift samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till avgift

 1. betalningssumma
 2. debitering
 3. inträdesavgift
 4. kostnad
 5. pris
 6. provision
 7. pålaga
 8. taxa
 9. tull

Vilka ord betyder nästan samma sak som avgift?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till avgift. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. utgift

Vad är motsatsen till avgift?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till avgift.

Vad betyder avgift?

 1. ersättning (för en rättighet), betalning, pris
 2. vid köp, det som begärs (ofta en summa pengar) i utbyte mot den sålda tjänsten eller produkten
 3. löpande kostnad som betalas vid jämna mellanrum för någon tjänst (t.ex. sophämtning, bredband, vatten)

Hur böjs avgift?

 1. avgift
 2. avgiften
 3. avgiftens
 4. avgifter
 5. avgifterna
 6. avgifternas
 7. avgifters
 8. avgifts

Hur kan ordet avgift användas?

Följande exempelmeningar visar hur avgift kan användas.

 1. höjda avgifter i sjukvården

Hur används ordet avgift i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet avgift används i vanlig text.

 1. – Utbyggnaden av nätet finansieras i normalfallet av nätavgifterna, så om vi får in mycket pengar via kapacitetsavgifter kan vi i stället ta ut lägre avgifter av nätägarna, säger han.
 2. Enligt M–förslaget handlar det om en sänkt avgift på elräkningen för januari och februari på runt 1 500–2 000 kronor i månaden – elfakturor som skenat för hundratusentals villaägare när elpriset mångdubblats under vintern.
 3. Andra hinder som Enisa tar upp är språkrelaterade (en ännu större del engelskspråkiga program skulle ge fördelar), avgifter (71 procent av programmen kräver avgifter för att registrera sig).
 4. Så att de som har betalat in avgifter ska kunna se det i sitt pensionskuvert, säger Andersson.
 5. – Samtliga av de här avgifterna har ökat mer än KPI under de åren vi har mätt (sedan 1996), säger Mari–Louise Persson, hållbarhetschef på Riksbyggen.
 6. Det är just en avgift och inte en skatt.
 7. Branschen påstår att man behöver 500 miljarder fram till 2045, ett anslag på 200 miljarder på tio år gör att elnäten kan hinna ifatt utan att det drabbar elnätskunderna med kraftigt höjda avgifter.
 8. Dessutom tar en del återförsäljare ut dolda avgifter vid inställda flyg och följer inte samma regelverk gällande återbetalning vid inställda avgångar som flygbolagen gör – det är oerhört vilseledande, och man är helt maktlös som konsument.
 9. Missnöjda konsumenter menar att det saknats begripliga avtalsbekräftelser och tydliga indikationer på att de blivit medlemmar i en förmånsklubb vars avgift senare autodebiterats från deras konton.
 10. Bland de utpekade hoten återfinns ”angrepp på utbetalande system” och ”undandragande av skatter och avgifter”.
 11. Det viktigaste syftet med lagändringen är att komma åt så kallade bilmålvakter, som äger många fordon och systematiskt låter bli att betala olika avgifter.
 12. Handläggnings­tiderna måste kortas ner och de dyra avgifterna för ändringar i befintligt tillstånd, exempelvis när ett privat äldre­boende byter chef, tas bort.
 13. Detta arbete pågår fortfarande där styrelsen försöker se till att alla medlemmar betalar sina avgifter och genomföra en avgiftshöjning som bättre motsvarar föreningens utgifter.
 14. Sedan får företaget lösa ut dem mot en avgift, säger Sofia Stynsberg.
 15. – Även om de är öppna med vilka avgifter de tar, så är det ­relevant hur mycket pengar de tar in och hur mycket de förmedlar vidare, säger hon.
 16. – Bland annat tar vi nu bort alla onödiga avgifter, ger kunderna fler hjälpmedel för att betala i tid och slutar med oändlighetskrediterna, säger Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski.
 17. Skattereduktion på avgift till a–kassan, 0,8 miljarder.
 18. Företag som har beviljats anstånd ska enligt gällande regelverk betala ränta och avgift med en sammanlagd kredit­kostnad på 3,1 procent.
 19. Därtill kan kommunen få tillbaka ytterligare ungefär en halv miljon kronor i sociala avgifter från Skatteverket.
 20. Nu beslutar staden om en avgift på 1 400 kronor per år och elsparkcykel för att få tillståndet.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är betalningssumma en synonym till avgift. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.