aviserad

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av aviserad och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till aviserad

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till aviserad.

Motsatsord till aviserad

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till aviserad.

Vad betyder aviserad?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av aviserad.

Böjningar av aviserad

  1. aviserad

Exempel på hur ordet aviserad kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet aviserad används i svenska tidningar

  1. Storbritanniens premiärminister Theresa May har ett tufft 2017 bakom sig och börjar det nya arbetsåret med en sedan tidigare aviserad regeringsombildning, som inleddes på måndagen och som väntas fortsätta in på tisdagen.
  2. Storbritanniens premiärminister Theresa May har ett tufft 2017 bakom sig och inleder det nya arbetsåret med en sedan tidigare aviserad regeringsombildning, som väntas inledas under måndagen och fortsätta in på tisdagen.
  3. ”Vägledning för elevhälsan” från Socialstyrelsen och Skolverket, kom 2012, andra upplagan 2014 och en revision är aviserad till hösten 2016.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till aviserad är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.