avlossa

Vi hittade en synonym till avlossa. Ordet avlossa är synonymt med skjuta och kan beskrivas som ”skjuter ett skott, avfyrar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av avlossa samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till avlossa?

 1. skjuta

Vad är motsatsen till avlossa?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till avlossa.

Vad betyder avlossa?

 1. skjuter ett skott, avfyrar

Hur böjs ordet avlossa?

 1. avlossa
 2. avlossade
 3. avlossades
 4. avlossas
 5. avlossat
 6. avlossats

Hur kan ordet ordet avlossa användas?

 1. vakten avlossade ett varningsskott

Hur används ordet ordet avlossa i svenska tidningar?

 1. Enligt Rusten Sheskey hade Blake en kniv i bilen och skotten avlossades i självförsvar.
 2. Flera av synagogebesökarna vittnar om skräcken då de första skotten avlossades, medan pappan till mannen som sköts ihjäl brast i gråt då han berättade om hur stolt han var över sin son, rapporterar Süddeutsche Zeitung.
 3. Skotten ska ha avlossats vid klockan halv tre, natten mot lördagen, och den skjutne, som är i 25–årsåldern, är förd till sjukhus.
 4. Det finns inga bekräftade uppgifter om vem som avlossat skotten.
 5. Under jakten avlossade männen flera skott mot polisen, men inga poliser skadades.
 6. Inte heller har man tagit med händelser när personer har mist livet i polisens förvar, men där inga skott har avlossats, som exempelvis det uppmärksammade fallet med George Floyd tidigare i år.
 7. En moped med två personer dök enligt polisen upp och avlossade ett antal skott strax efter klockan åtta på lördagskvällen.
 8. Flera skott avlossades i ett bostadsområde i Fritsla, söder om Borås, på morgonen.
 9. Enligt South China Morning Post har kinesiska stridspiloter och befälhavare på örlogsfartyg nyligen fått order om att ”inte avlossa det första skottet”.
 10. Återigen var det Oliver Ekman–Larsson som stod för den avgörande passningen när han hittade Jordan Oesterle som avlossade från blålinjen.
 11. I fallet i Norsborg där en 12–årig flicka sköts till döds så avlossades en stor mängd skott.
 12. Enligt Howard får Atlantapolisen inte ens avlossa ett elchocksvapen mot en person som flyr.
 13. Efter händelsen har polisen som avlossade skottet avskedats och stadens polischef avgått.
 14. Rök och eldslågor syntes efter att madrasser satts i brand och vittnen ska även ha hört explosioner och skott avlossas.
 15. Enligt Mohammad Mahmodabadi, guvernör i Sirjan, hade polis fått order om att endast avlossa varningsskott.
 16. Jägaren har i förhör uppgett att han såg ett djur röra sig i buskarna, och jägaren gjorde sig redo för att avlossa ett skott.
 17. En DJI Phantom 2 väger strax under ett kilo så Kevin Poormon lät också avlossa ett geléaktigt material, som sägs kunna motsvara en fågel, med ungefär samma vikt.
 18. – Det var initialt ett rutinärende, en handräckning, som eskalerade och blev en allvarlig situation som föranledde polisen att fatta beslut att avlossa sitt tjänstevapen.
 19. Det blev han som fick greppa en fackla och tända eld på en stubin, för att avlossa ett kanonskott vid Vadstena slott i Östergötland.
 20. De små gröna männen utan militära identitetstecken som i februari 2014 ockuperade Krim utan att avlossa ett skott blev för hela världen en dramatisk illustration av ”Gerasimov–doktrinen”.


Mer information om avlossa och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är skjuta en synonym till avlossa. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.