Synonymer till avskuren

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av avskuren samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till avskuren

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till avskuren.

Vad är motsatsen till avskuren?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till avskuren.

Vad betyder avskuren?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av avskuren.

Hur böjs avskuren?

 1. avskuren
 2. avskurna

Hur kan ordet avskuren användas?

Det saknas exempel på hur avskuren kan användas.

Hur används ordet avskuren i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet avskuren används i vanlig text.

 1. Förra månaden hittades åtta människor som fått sina halsar avskurna i ett bergigt område i Aguilillaregionen i samma delstat.
 2. Den här världen är inte bara avskuren för att den består av folk som är extremt rika, utan för att de jobbar jämt och försakar barn, partner och vänner.
 3. Marinka, mitt i den ”grå zonen”, var tidigare en satellitstad till Donetsk, men är nu avskuren från miljonstaden, vilket har sänkt ekonomin.
 4. Bland de förolyckade finns två barn som fick halsen avskuren av linorna som preparerats med pulveriserat glas, rapporterar BBC.
 5. En månad efter gripandet fick familjen tillbaka hans kropp, svårt lemlästad och med avskuren penis.
 6. Mawa berättar också om en 12–åring som var nära att få sin hals avskuren när det visade sig att han var omskuren, något som ansågs vara ett tecken på orenhet.
 7. Na Hoon–A, som hunnit bli 60 år men fortfarande drar fulla hus, sade under en tv–sänd presskonferens på fredagen att ryktet om att han fått sin penis avskuren av en svartsjuk gangster var lögn.
 8. Sonen huggs i ansiktet, halsen, bröstet, låret och ljumsken och tillfogas en bukväggsgenomgående sårskada i buken med avskuren tarmbensartär och uppskuren ven som leder till hans död, säger åklagaren.
 9. – Mamman får ett kraftigt hugg som ger en djup bukväggsgenomgående sårskada med närmast helt avskuren aorta vilket får till följd att hon avlider.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?