Synonymer till avslagit

Se även avslår

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av avslagit samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till avslagit

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till avslagit.

Vad är motsatsen till avslagit?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till avslagit.

Vad betyder avslagit?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av avslagit.

Hur kan ordet avslagit användas?

Det saknas exempel på hur avslagit kan användas.

Hur används ordet avslagit i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet avslagit används i vanlig text.

 1. Det är Länsstyrelsen i Värmland som har avslagit ansökan om tävlingstillstånd, skriver VM–rallyarrangören på sin webbplats.
 2. Det står klart efter att de avslagit överklagan från den spelare som stängts av i ett år från all fotboll.
 3. Detta efter att riksdagen avslagit han ansökan om tre månaders tjänstledighet utan arvode, för att ta hand om sin särbos barn medan hon arbetade utomlands.
 4. Men konstitutionsdomstolen har nu avslagit ansökan om att skjuta på domen.
 5. Åklagaren ifrågasätter även bland annat yrkande om skadestånd som tingsrätten har avslagit.
 6. Tusentals följde hans uppmaning trots att polisen avslagit tillståndet för den planerade demonstrationen i Victoria Park, som kommit att bli ett centrum för proteströrelsen.
 7. Vi har haft ett ärende med Iran, till exempel och som vi har avslagit, säger hon.
 8. En domstol i Brasilien har avslagit en begäran från landets tidigare president Luiz Inácio Lula da Silva om att han inte ska fängslas innan han uttömt alla möjligheter att överklaga domen mot sig.
 9. Förvaltningsrätten har avslagit denna begäran och den har överklagats till kammarrätten som handlägger ärendet.
 10. Nu har domstolen dock avslagit de senaste överklagandena från totalt 47 idrottare och ledare, som in det sista försökte få en OS–plats trots att de inte är välkomna av Internationella olympiska kommittén (IOK).
 11. Bara timmar före invigningen meddelade idrottens skiljedomstol, Cas, att man avslagit de överklaganden som den olympiske femmilsmästaren och ett 40–tal andra ryssar gjort.
 12. Både tingsrätten och hovrätten har avslagit begäran om att straffet ska tidsbegränsas.
 13. Rysslands författningsdomstol har avslagit oppositionspolitikern Aleksej Navalnyjs begäran om att ompröva det förbud som hindrar honom från att ställa upp i presidentvalet, rapporterar nyhetsbyrån Ria.
 14. Tiotusentals människor har deltagit i en protestmarsch i landets andra största stad San Pedro Sula, sedan valdomstolen TSE avslagit en begäran från oppositionen om att ogiltigförklara resultatet.
 15. Den högsta valdomstolen i Honduras har avslagit en begäran från oppositionen att ogiltigförklara resultatet i presidentvalet i november.
 16. Svenska Rovdjursföreningen överklagar jakten på Södertörns–vargen till Kammarrätten, sedan Förvaltningsrätten den 14 december avslagit föreningens överklagan.
 17. Mannen döms också för att ha hotat att döda eller skada nämndemän som tidigare avslagit hans överklagande av ett beslut om psykiatrisk tvångsvård.
 18. Google har vänligt men bestämt avslagit ansökningarna om att blockera de tre sistnämnda, men har inte lämnat några besked om Warner Bros–egna sajter.
 19. Domaren Thokozile Masipa anser dock inte att överklagan skulle ha någon chans att lyckas och har därför avslagit den.
 20. Försäkringsbolaget har redan avslagit två krav på reseersättning.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet avslagit

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet avslagit.

Bild med texten avslagit