baby

Vi hittade 7 synonymer till baby. Ordet baby är en synonym till barn och bebis och kan bland annat beskrivas som ”spädbarn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av baby samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till baby?

 1. barn
 2. barnunge
 3. bebis
 4. bäbis
 5. gudbarn
 6. spädbarn
 7. unge

Vad är motsatsen till baby?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till baby.

Vad betyder baby?

 1. spädbarn
 2. spädbarn under period fram till ettårsåldern, då detta är hjälplöst

Hur böjs ordet baby?

 1. babies
 2. baby
 3. babyar
 4. babyarna
 5. babyars
 6. babyer
 7. babyerna
 8. babyers
 9. babyn
 10. babyns
 11. babys
 12. bebisar
 13. bebisarna
 14. bebisarnas
 15. bebisars

Hur kan ordet ordet baby användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet baby i svenska tidningar?

 1. Den romantiska komedin ”Splash” (1984), där nykomlingen Tom Hanks fick oväntat besök av en kärlekskrank sjöjungfru (Daryl Hannah), blev en stor hit, liksom ”Tre män och en baby” (1987), en remake av en fransk komedi.
 2. – Milk are for babies, säjer dom.
 3. Eller snarare med ett plural av mödrar, underdånigt väntande på thanksgiving med grillspetten i högsta hugg eller vaggande sina bebisar i sköten som redan putar av nya graviditeter.
 4. Här finns också koreanska ”Maltese baby dogs sleeping on soft touches” av Shu and Tree med två malteservalpar som blir ompysslade, schamponerade och trimmade.
 5. Upptäcktsresan går genom rymden och ner i havet, och det finns plats för tolv bebisar plus medföljande föräldrar på färden.
 6. Det råa mordet på en 16–åring och en död baby i en gångtunnel – det är två olösta fall som polisens nybildade kalla fall–grupp Grova brott 3 hoppas lösa.
 7. I ett eldfängt möte med högsta försvarshönset uppges Trump ha utropat att de är ett gäng förlorare, dumskallar och bebisar.
 8. ”Ni är ett gäng dumskallar och bebisar”, sade han enligt vittnesmålen.
 9. När det hatet inte fungerar börjar de sprida lögner, baby.
 10. Hasta la vista baby!” Klart minnesvärt.
 11. Hon ser runda gravidmagar gunga på stan, gummistövlar i storlek 21 sitta i sandig vagn, bebisar som sover med kinden tryckt mot sin mammas bröst.
 12. Begreppet ”boomer”, som är en förkortad version av ”baby boomers”, har dock funnits längre och används på internet med en hånfull underton, ungefär som svenskans ”köttberg” eller ”Jätteproppen Orvar” som avser den äldre halvan av samma grupp.
 13. Kommunen som säger nej till hijab, halal och som släppt SD in i maktens värme är idag högerns baby och vänsterns hatobjekt.
 14. Statsminister Stefan Löfvens baby, krisstöd till företag och anställda vid större ekonomiska bekymmer i en bransch, är också en fråga som parterna är överens om och som är färdigutredd, men som inte finns nämnd i budgeten för 2020.
 15. Samtidigt med Arrhenius beskrev Sigmund Freud i Projekt för en vetenskaplig psykologi hur babyn försöker hantera stress, misslyckas och skriker på hjälp.
 16. Lauras ögon möter den nattsvarta blicken hos en nyfödd baby.
 17. Det är fortfarande vanligt att moderna människor, också högvilt inom kulturlivet, stönar "Galet!" inför en riktig dans–och–konst–föreställning för bebisar.
 18. Tara förklarar att bröstmjölk är bättre än välling för underviktiga bebisar.
 19. Fler bebisar dör i Indien än i något annat land i världen.
 20. With peach blossom flowers, apricot flowers and baby azaleas.


Mer information om baby och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är barn en synonym till baby. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.