bakgrundsbild

Bakgrundsbild är synonymt med skrivbordsunderlägg och skrivbordsbakgrund och kan beskrivas som ”bild som ligger bakom andra bilder, ofta täckandes hela det aktuella området; särskilt om skrivborden i vissa operativsystem”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bakgrundsbild och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till bakgrundsbild

skrivbordsbakgrund, skrivbordsbakgrundsbild, skrivbordsunderlägg

Motsatsord till bakgrundsbild

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bakgrundsbild.

Vad betyder bakgrundsbild?

 1. bild som ligger bakom andra bilder, ofta täckandes hela det aktuella området; särskilt om skrivborden i vissa operativsystem

Böjningar av bakgrundsbild

 1. bakgrundsbild
 2. bakgrundsbilden
 3. bakgrundsbildens
 4. bakgrundsbilder
 5. bakgrundsbilderna
 6. bakgrundsbilders
 7. bakgrundsbilds

Exempel på hur ordet bakgrundsbild kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet bakgrundsbild används i svenska tidningar

 1. Från stor bakgrundsbild och senaste nyheterna, till bara Microsoft–loggan och ett sökfält.
 2. Borta är även bakgrundsbilden med Pi–logotypen.
 3. Pixel (som står för Pi Improved Xwindows Environment, Lightweight och inte har något med Googles kommande telefon att göra) bjuder bland annat på fina bakgrundsbilder, nya ikoner och snyggare fönster.
 4. När vi bad Siri ”Byt bakgrundsbild” fick vi istället sökresultat från nätet (där det första var en guide till att byta bakgrundsbild på Windows XP).
 5. Om du tycker att bakgrundsbilden på skrivbordet är för tråkig är det lätt att byta, exempelvis till ett bildspel med egna foton.
 6. Ja, det går till och med att starta vissa okänsliga funktioner utan att låsa upp telefonen, till exempel ficklampan och kameran För att göra upplevelsen mer tilltalande kan du även välja vilken bakgrundsbild som ska visas när du tar fram din låsskärm.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till bakgrundsbild är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är skrivbordsunderlägg en synonym till bakgrundsbild. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

ordguru är en gratis synonymordbok med fler än 90 000 svenska synonymer.
Kontakta oss.