baklängeskonstruktion

Baklängeskonstruktion är synonymt med omvänd ingenjörskonst och kan beskrivas som ”(teknik) tekniken att ifrån en färdig produkt ta fram detaljerade ritningar och specifikationer på hur produkten fungerar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av baklängeskonstruktion och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till baklängeskonstruktion

omvänd ingenjörskonst

Motsatsord till baklängeskonstruktion

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till baklängeskonstruktion.

Vad betyder baklängeskonstruktion?

  1. (teknik) tekniken att ifrån en färdig produkt ta fram detaljerade ritningar och specifikationer på hur produkten fungerar

Böjningar av baklängeskonstruktion

  1. baklängeskonstruktion
  2. baklängeskonstruktionen
  3. baklängeskonstruktionens
  4. baklängeskonstruktioner
  5. baklängeskonstruktionerna
  6. baklängeskonstruktioners
  7. baklängeskonstruktions

Exempel på hur ordet baklängeskonstruktion kan användas

Det saknas exempel.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till baklängeskonstruktion är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är omvänd ingenjörskonst en synonym till baklängeskonstruktion. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.