bakom flötet

Bakom flötet är synonymt med dum och blåst och kan beskrivas som ”(idiomatiskt) obegåvad, ointelligent”. Frasen är motsatsen till intelligent.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bakom flötet och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till bakom flötet

befängd, blåst, dum, obegåvad, ointelligent, pantad, stupid, tjockskallig, trög

Motsatsord till bakom flötet

intelligent, begåvad

Vad betyder bakom flötet?

  1. (idiomatiskt) obegåvad, ointelligent

Böjningar av bakom flötet

  1. bakom flötet

Exempel på hur frasen bakom flötet kan användas

Det saknas exempel.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till bakom flötet är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är dum en synonym till bakom flötet. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är intelligent motsatsen till bakom flötet.