Synonymer till bakre

Bakre kan bland annat beskrivas som ”som finns längre bak”. Ordet är motsatsen till främre.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bakre samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till bakre

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till bakre.

Vad är motsatsen till bakre?

 1. främre

Vad betyder bakre?

 1. som finns längre bak
 2. belägen längre bak

Hur böjs bakre?

 1. bakre

Hur kan ordet bakre användas?

Följande exempelmeningar visar hur bakre kan användas.

 1. toaletten finns i den bakre delen av bussen

Hur används ordet bakre i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet bakre används i vanlig text.

 1. Av flygplanet som kraschade här under torsdags­kvällen syns bara den vita bakre delen tydligt, delar av planet är svart, förkolnat efter branden som uppstod vid kraschen.
 2. En bild visar utsikten över Marslandskapet från landningsplattformen där farkosten forftarande står kvar, och en bild visar den bakre delen av farkosten där soplanelerna sitter.
 3. Skor där främre halvan av skon är röd och bakre halvan är vit/ljusgrå.
 4. Och visst är det lite tufft, men det negativa är att det gör det lite kämpigare att ta sig in i baksätet – samt att de bakre sidorutorna är minimala och inte går att öppna.
 5. Exempelvis designade Tesla sin Model 3 med hela 70 delar i den bakre delen av chassits undersida, detta medan efterföljande Model Y endast har två delar i den sista tredjedelen av undersidan.
 6. – Det är ju en riktig benbrytartackling, hade träffen kommit lite tidigare hade jag haft all vikt på stödjebenet som är det han träffar med sitt bakre ben, sedan träffar han med sitt utsträcka ben på mitt högerknä.
 7. – Vi har funnit två uppsättningar glidmärken från bakre delen av planet på startbanan, vilket betyder att planet har slagit i startbanan två gånger under starten, sa Roman Sklyar, Kazakhstans vice premiärminister till AP.
 8. Utseendemässigt är det mesta sig likt, de karaktäristiska, bakre takstolparna har haft samma form på alla Golf–generationer och strålkastare och baklampor är endast marginellt omstöpta.
 9. Det handlar bland annat om förändrad momentfördelning mellan främre och bakre motorn vid körning i Eco–läge, förbättrad värmehantering och förbättrad bromskraftåtervinning.
 10. Saskia Esken har hållit till på förbundsdagens bakre rader och var närmast totalt okänd utanför partiet när hon kandiderade.
 11. Förardörrens ruta splittrades rejält varpå kulan kastades mot den bakre sidorutan – med samma resultat.
 12. Men när hon en gång i tiden började med sina trendföreläsningar möttes hon emellanåt av hånskratt från männen på bakre raden.
 13. Nio personer har upptäckts i den bakre delen av en lastbil som färdades på en motorväg i grevskapet Kent, söder om London, meddelar polisen.
 14. Min kloka hund förstod säkert min molokna tanke och lyfte försiktigt sin bakre vänstra tass mot mitt högra ben.
 15. Andreas Vindheim har påbörjat sin rehabilitering av den bakre korsbandsskadan och har fått ett specialskydd som ska hjälpa till på vägen genom att stabilisera knät.
 16. Förra veckan stod det klart att högerbacken Andreas Vindheim dragit av bakre korsbandet i vänsterknä och riskerar att vara borta i två månader, en tid som kan bli både längre och kortare.
 17. Falköpings tidning publicerar bilder från platsen där man ser att bakre delen på lastbilen stå på spåret i korsningen.
 18. Vi har exempelvis blivit mer vaksamma och uppmärksamma när barnets bakre axel föds fram.
 19. Dessutom tränger vägsmuts märkligt nog in mellan de bakre dörrspringorna och smutsar ner plåten rejält innanför dörren.
 20. Mats Edman skjuter fram stegen till fotostudions bakre vägg, tar fram ett rosa tygstycke och en tejprulle, tvingas improvisera i takskenans frånvaro.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är främre motsatsen till bakre.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?