Synonymer till bakslag

Vi känner till 7 synonymer till bakslag. Ordet bakslag är en synonym till misslyckas och motgång och kan bland annat beskrivas som ”dåligt resultat, missräkning”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bakslag samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till bakslag

 1. avbräck
 2. förlust
 3. haverera
 4. misslyckas
 5. motgång
 6. strul
 7. svårighet

Vilka ord betyder nästan samma sak som bakslag?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till bakslag. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. trubbel
 2. mankemang
 3. kapsejsa
 4. trångmål

Vad är motsatsen till bakslag?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bakslag.

Vad betyder bakslag?

 1. dåligt resultat, missräkning
 2. oväntad händelse eller oväntat resultat som försvårar eller förhindrar ett projekt eller arbetet med att nå ett givet mål; motgång, negativ händelse /för någon/

Hur böjs bakslag?

 1. bakslag
 2. bakslagen
 3. bakslagens
 4. bakslaget
 5. bakslagets
 6. bakslags

Hur kan ordet bakslag användas?

Följande exempelmeningar visar hur bakslag kan användas.

 1. ett svårt bakslag för hemmalaget: förlust med 3–0

Hur används ordet bakslag i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet bakslag används i vanlig text.

 1. Det som hänt nu är ett oerhört bakslag men rent generellt har vi sett positiva tendenser den senaste tiden, säger han på en pressträff på onsdagen.
 2. Söderfjell ser i stället större risk för bakslag när det gäller företagsutlåningen, som verkar ha lugnat ned sig och där konkurrensen från andra långivare kan ha pressat marginalerna.
 3. Det globala målet att utrota hungern och undernäringen i världen till år 2030 hade redan tidigare åkt på bakslag och med coronapandemin har det bara blivit värre, heter det i rapporten.
 4. För Ryssland, som vill behålla sitt inflytande över Moldavien, innebär valresultatet ett bakslag.
 5. – En brand är ett bakslag men behöver inte vara slutet.
 6. Tyvärr drabbades laget istället av ett bakslag när backtalangen Nils Lundkvist utgick skadad.
 7. Samtidigt skakas kryptovalutamarknaden av ett nytt bakslag efter det att Tesla slutat acceptera bitcoin som betalningsmedel.
 8. Ett FN–uttalande skulle kunna bli ett bakslag, enligt Biden.
 9. Ännu ett bakslag skulle kunna kyla ned noteringsviljan i takt med att börsen nu tappat fart i anslutning till inflationsoron, något som blev extremt påtagligt förra veckan med kraftiga kursras framförallt inom techsektorn.
 10. – Vi vill undvika bakslag till varje pris, men samtidigt behöver funktionen och styrkan komma upp så pass att hon kan prestera.
 11. Försöken att sedan dess bygga upp landet har kantats av våldsdåd och bakslag.
 12. Dessutom är förväntningarna högt ställda då många av bolagen går in högt värderade och med uppenbar risk för rejäla bakslag.
 13. Skulle det bli ett bakslag även där kommer man att försöka skruva på beslutet och ordalydelsen.
 14. Att ett så stort strategiskt bakslag tillkännagavs på det viset ledde till spekulationer om att hans konto blivit hackat, men kommentaren har enligt flera medier bekräftats vara äkta.
 15. Republikanerna åkte på ett bakslag i landets Högsta domstol, som avslog en begäran om att omedelbart stoppa rösträkningen av röster som anlänt till Pennsylvania efter valdagen.
 16. Det första genombrottet gick via ännu ett bakslag.
 17. Detta kan förklaras av den pågående pandemin och experter har varnat för bakslag när landet försöker sparka i gång industrisektorn igen.
 18. Det är ett bakslag för Netanyahu som hade hoppats kunna bilda regering och påbörja arbetet med att få igenom ett antal lagar som skulle förhindra åtal för korruption.
 19. Men att smittan fått fäste just inom äldreomsorgen ser han som ett stort bakslag.
 20. ”Fred skulle innebära ett bakslag, men det kan den vara värd”, enligt Helené Lackenbauer vid FOI.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är misslyckas en synonym till bakslag. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på bakslag