balanserad

Balanserad är synonymt med harmonisk och nyanserad.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av balanserad och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till balanserad

avspänd, harmonisk, lugn, nyanserad, sansad, stabil, trygg

Motsatsord till balanserad

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till balanserad.

Vad betyder balanserad?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av balanserad.

Exempel på hur ordet balanserad kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet balanserad används i svenska tidningar

 1. – Då är det extra viktigt att reklamen är balanserad och inte överdriver möjligheterna att få ta eller ändra lån.
 2. – Han kändes väldigt lugn och balanserad jämfört med senast i Polen.
 3. ”Den starka konjunkturen i Sverige har mattats av och blivit mer balanserad.
 4. Jag känner Jonas Sjöstedt som en god och balanserad demokrat, bland annat sedan några år kring 2000 då vi båda satt i EU–parlamentet.
 5. Vi vill göra det med en så balanserad politik som möjligt, säger Morrison, ett av de hittills tydligaste tecknen på att han insett hur opinionen har börjat svänga mot en större miljömedvetenhet.
 6. En balanserad nivå, tycker EU–länderna efter att ha slagit fast nästa års totala fångstkvoter för fisket i Nordsjön och Atlanten.
 7. Den klassiska glöggsmaken är väl balanserad med inslag av fruktbitterhet och en saftig söt lagom eldig eftersmak.
 8. Den bör ge en saklig och balanserad bild av spelet och vinstchanserna.
 9. Outsiderromantiken är dock väl balanserad i ”Kärlekens Antarktis”.
 10. Vi har fått en tydlig rekyl på en alltför kraftig prisuppgång under ett antal år, men nu börjar marknaden bli balanserad.
 11. Den moderna journalistikens ideal om att vara objektiv och balanserad var framför allt i USA en motreaktion mot hur propaganda användes under första världskriget, menar David Lazer.
 12. En balanserad styrelse definieras enligt informationsföretaget som en styrelse som är så jämnt könsfördelad som möjligt.
 13. Det är visserligen en fråga för EU–kommissionen, men det skadar inte om Löfven, med sin färska USA–vistelse i bakfickan, kan bidra till en balanserad respons på tullarna.
 14. Budgeten har kostnadsbesparande förslag men bryter enligt Washington Post ändå med den republikanska traditionen genom att inte sikta på en balanserad budget inom tio år.
 15. Washington Post noterar dock att budgeten bryter med den republikanska traditionen genom att inte sikta på en balanserad budget inom tio år.
 16. Det viktiga är att en fruktig öl – med eller utan frukt – ska vara väl balanserad, säger Patrik Norrlöf.
 17. – För min egen del tycker jag att jag en ganska balanserad person som gärna vill ta ned samtalet på en balanserad nivå.
 18. Oppositionen säger i uttalandet att de under mötet bland annat kommer att kräva en "balanserad" valmyndighet som möjliggör för venezuelaner som bor utomlands att rösta, och att beslut om att förbjuda politiker att ställa upp i valet ska upphävas.
 19. Joe Wrights nya film ”Darkest hour” om Winston Churchill får valfri sovjetisk propagandafilm om hur Stalin vann kriget genom att personligen tåga in i Berlin att framstå som en relativt balanserad skildring av andra världskriget.
 20. – Stefan är en offensivt balanserad spelare som är avig och ett tydligt hot att hantera för såväl etablerade som utspridda försvar.
 21. I en tid då sanningar snabbt kan förvridas på sociala medier, är det viktigt att man har en trygg och trovärdig röst som erbjuder läsarna en plattform där fakta är kollad och rapporteringen balanserad.
 22. Socker representerar ”tomma kalorier” utan några av de viktiga näringsämnen som krävs i en balanserad diet.
 23. Detta är en mörk lager som med flera sorters mörk, rostad malt ger en balanserad och medelfyllig kropp.
 24. De bostadsaffärer som gjordes upp under den sista sommarmånaden augusti visar på en fortsatt balanserad bostadsmarknad.
 25. Skärmen är en matt 14–tumspanel med bra lyster i färgerna och väl balanserad färgskala.
 26. – Om man vill äta en balanserad kost och vara med och bidra till minskade klimatutsläpp så är mjölken ett bra och näringstätt livsmedel, säger Jonas Carlberg.
 27. – Det gör bilen otroligt balanserad och lättkörd.
 28. Delikata 8 procent alkohol med persikosöt frukt, honungstoner och balanserad, frisk syra.
 29. I Malmö är marknaden rätt balanserad, bostäderna säljs i en lugn takt, enligt den sammanställning som Erik Olsson Fastighetsförmedling gjort.
 30. Bahnhof uppger att prognosen lämnar utrymme till att på ett positivt sätt kunna överträffa förväntningarna under kommande kvartal, men måste ändå ses som en balanserad kalkyl för helåret 2016.
 31. –Hon är ett bra exempel på hur man kan hålla sig balanserad och nere på jorden i en stad som Los Angeles, där många människor lätt förlorar sig själva och blir idioter.
 32. – Kritik är bra men den behöver vara balanserad med sympati, säger han.
 33. Inom hälso- och sjukvården och tandvården arbetar vi preventivt och hälsofrämjande med att förändra kostvanor genom att ge barn och vuxna kunskap att välja en balanserad diet, där en begränsad sockerkonsumtion är en viktig del.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till balanserad är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är harmonisk en synonym till balanserad. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.