Synonymer till band

Se även binder

Vi känner till 16 synonymer till band. Ordet band är en synonym till förbindelse och kassett och kan bland annat beskrivas som ”långsmalt (tyg)stycke (som man ofta binder med); bana för transport”. Ordet kan ha flera olika betydelser. Band används i uttrycket ”löpande bandet” som betyder ”rörlig bana i en fabrik (för montering o.d.)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av band samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till band

 1. bälte
 2. följe
 3. förbindelse
 4. grupp
 5. gäng
 6. hord
 7. kassett
 8. kassettband
 9. liga
 10. länk
 11. musikgrupp
 12. rem
 13. remsa
 14. skärp
 15. snöre
 16. stropp

Vilka ord betyder nästan samma sak som band?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till band. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. livrem
 2. flock
 3. gördel
 4. serie
 5. krets
 6. klan

Vad är motsatsen till band?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till band.

Vad betyder band?

 1. långsmalt (tyg)stycke (som man ofta binder med); bana för transport
 2. grupp (ofta av musiker)
 3. pärm; del av bokverk
 4. smal och lång remsa
 5. del i bokserie; bokband, volym
 6. musikgrupp

Hur används ordet band i uttryck?

 1. löpande bandet = rörlig bana i en fabrik (för montering o.d.)
 2. på löpande band = i en ständig ström

Hur böjs band?

 1. band
 2. banden
 3. bandens
 4. bandet
 5. bandets
 6. bands

Hur kan ordet band användas?

Följande exempelmeningar visar hur band kan användas.

 1. ett uppslagsverk i 20 band

Hur används ordet band i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet band används i vanlig text.

 1. Hon ersättes då av bandet Kalush Orchestra med bidraget ”Stefania”.
 2. Danmark och Indien är goda vänner och har väldigt täta band, bland annat har man ett väldigt långtgående samarbetsavtal om grön omställning som nu ska följas upp, säger Samuel Larsson.
 3. Hon tillägger att bandet till Finland har blivit allt starkare den senaste tiden och att analysen som Sverige gör även tar hänsyn till hur Finland agerar.
 4. Europa vill kapa banden till rysk energiimport, och i stället bygga hamnar för att ta emot flytande gas, bygga pipelines och också storsatsa på att bygga förnybara energikällor, som sol– och vindkraftsanläggningar.
 5. Den senaste månaden har över 1 000 personer i presidentens närhet bytts ut, skriver the Daily Beast med hänvisning till en källa med nära band till Kreml.
 6. Vi har vant oss vid att de sociala banden har försvagats, vant oss vid en ny samhällsstruktur där bara de närmaste räknas.
 7. Men inte ens ett band som Ghost, som verkligen satt sin nål på den internationella hårdrockskartan, kan sitta lugnt i båten, hävdar Ghosts Tobias Forge.
 8. Både intervjun och diskussionen efter ska finnas på band hos SVT.
 9. Sedan pratar jag med min ryska släkt – som jag fram till nu haft starka band till och som varit en stöttepelare för mig – och då säger de att det är inget krig, snart är de fria, det är nazister där i Ukraina.
 10. De band som har spelningar inbokade i Ryssland borde ta och tänka om, anser Kiss–sångaren Gene Simmons med anledning av den ryska invasionen av Ukraina.
 11. Repet, som var fäst i en byggnad, band han fast i bussen och evakuerade passagerarna en efter en.
 12. Startat band, blivit vuxna tillsammans, fått en lysande rockstjärnekarriär.
 13. Det var Iggy Pop och hans band The Stooges som var med om att skapa det som många år senare kallades punk.
 14. Men hur gick det till när det infördes? Och hur har det gått? Backa bandet med Ekonomibyrån.
 15. Karkiainen har bedyrat att hon aldrig hyst nazistsympatier, och har dessutom tagit avstånd från sin sambos sydstatsflaggor och hans bands låttexter.
 16. Anledningen är att frekvenserna i det berörda bandet även används för känslig elektronik på flygplanen, däribland instrumenten som mäter avståndet till marken.
 17. Resultatet då blev avtal om ökat samarbete gällande ekonomisk integration, politik, förenklad rörlighet och handel – främst vad gäller Georgien, Moldavien och Ukraina som har mycket närmare band till EU än de andra östländerna.
 18. Historien som etablerats är att hon skulle gå på bal, men korsetten störde klänningens fall så hon tog två näsdukar och sydde ihop med ett band.
 19. För tredje gången har Nya Kaledonien röstat om att kapa banden med Frankrike.
 20. – Det handlar egentligen inte om ljudet från växterna utan ljudet från de yttre omständigheterna, säger bandets grundare Kalle Hamm.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är förbindelse en synonym till band. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.