Synonymer till Barbara

Barbara kan beskrivas som ”ett kvinnonamn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Barbara samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Barbara

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Barbara.

Vad är motsatsen till Barbara?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Barbara.

Vad betyder Barbara?

 1. ett kvinnonamn

Hur böjs Barbara?

 1. Barbara
 2. barbaras

Hur kan ordet Barbara användas?

Det saknas exempel på hur Barbara kan användas.

Hur används ordet Barbara i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Barbara används i vanlig text.

 1. Minst 200 brandmän bekämpar elden, som har spridit sig över 54 kvadratkilometer i Santa Barbara County.
 2. Barbara Loden spelar själv huvudrollen i ”Wanda”.
 3. Det är riktigt elegant, säger Max Wilson, molekylärbiolog vid University of California, Santa Barbara, i en kommentar till tidskriften.
 4. Läraren och republikanen Barbara Saud, här med dottern Sofia, är en passionerad anhängare till president Donald Trump.
 5. Någon kram blev det dock inte, 80–årige Nicklaus hade tidigare under dagen avslöjat att han och hans hustru Barbara under våren smittats av coronaviruset.
 6. Barbara Pompili, före detta medlem av Frankrikes gröna parti EELV, blir ny miljöminister efter Elisabeth Borne.
 7. Den exotiska 71–åringen Barbara söker en stark och välklädd man, som inte får vara lättskrämd.
 8. Studien tyder på att en bornainfektion bör ses som allvarlig och potentiellt dödlig för människor, enligt en av studiens upphovspersoner, Barbara Schmidt vid universitetssjukhuset i tyska Regensburg.
 9. Jag är arga på dem alla, man kan inte tro på någon av dem, säger den 67–åriga pensionären Barbara som inte vill uppge sitt efternamn.
 10. Samtliga roller gestaltas av en hög, lyrisk koloratursopran, ursprungligen Barbara Hannigan, men i Konserthuset är det Anu Komsi.
 11. ”De kämpade inte bara mot en liten fiende­stat, utan mot en ogripbar, hemlig global organisation”, skriver den italienska Mellanösternexperten Barbara De Poli.
 12. Med varje framgångsrikt uppdrag tar vår nations rymdförmåga ett kliv framåt”, säger flygvapnets nytillträdda chef Barbara Barrett i ett uttalande.
 13. Som första ordförande valde DSA författaren Barbara Ehrenreich.
 14. Ceremonin innehöll bland annat en bön ledd av flera präster kring Annans kista, klädd i Ghanas flagga, och ett framförande av medborgarrättsrörelsens signaturmelodi ”Oh, Freedom”, signerat operasångaren Barbara Hendricks.
 15. Förutom körmedlemmar medverkar musikerna Kristina Issa, Ylva Holmdahl, Lars Parkman, Johan Hjalmarsson, Hannah Tolf, Erik Errka Peterson, Brenda El Rayes, Barbara Chamoun och Selen Özan.
 16. Malibu, som ligger mellan Los Angeles och Santa Barbara vid den kaliforniska kusten är  kändistätt med invånare som Charlie Sheen, Bob Dylan och Mel Gibson bland dem som bor eller har bott i staden.
 17. Barbara "Barbi" Escobar, 33, är en svenskchilensk sångare och låtskrivare i Göteborg.
 18. Var gift fyra gånger, bland annat med Miriam Makeba, och efterlämnar barnen Sal och Pula Twala samt systrarna Elaine och Barbara.
 19. Redan som 28–åring avslutade Barbara Schett sin professionella tenniskarriär år 2005.
 20. Mamma Barbara Frum var berömd journalist för Kanadas TV–kanal CBC.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på Barbara

Läs mer om namnet Barbara

Läs mer om namnet Barbara på alltomnamn.se. Där kan du se hur många i Sverige som heter Barbara, vad namnet betyder, hur populärt det är som namn på nyfödda barn m.m.