bastant

Bastant är synonymt med kraftig och massiv och kan bland annat beskrivas som ”kraftig, tjock”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bastant och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till bastant

diger, enorm, fet, kraftig, massiv, mäktig, ordentlig, påtaglig, rejäl, rejält, robust, rundlagd, smal, stabil, stadig, stark, storartad, substantiell, tjock, välfödd

Motsatsord till bastant

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bastant.

Vad betyder bastant?

 1. kraftig, tjock
 2. rejäl, kraftig och stadig
 3. avledning till adjektivet bastant

Exempel på hur ordet bastant kan användas

 1. en bastant dörr

Exempel på hur ordet bastant används i svenska tidningar

 1. Redan 2018 fick Macbook Air ett nytt format där Apple skalade bort de bastanta skärmkanterna för att minska den totala storleken på datorn.
 2. Borgmästaren är en bastant cool svart man i fotbollströja med titeln Le Maire på ryggen, han hänger med och hunsar sina polare som vore han en gängledare med oinskränkt makt.
 3. Men då saknas det mer bastanta, terrängmässiga och – kanske främst – familjevänliga som en pickup kan ge.
 4. Den bastanta älgen slängde med huvudet, i desperata försök att komma loss, säger Gisslén, som strax bestämde sig för att ingripa.
 5. I pilsnerfilmen ”Vi som går köksvägen” (1932) ser vi den bastanta kokerskan gnola medan hon lagar mat – men det är inte någon schlager av hitmakaren Jules Sylvain, utan skillingtrycket ”Lejonbruden”.
 6. Stadig med stöd Acer Switch Alpha 12 är en bastant Windowsplatta på tolv tum och en vikt på lite under ett kilo.
 7. Denna trilogi utkommer nu – tillsammans med ett annat av Roths mest lovprisade verk, "Konspirationen mot Amerika" från 2004 – i en bastant men attraktiv volym på 1 500 sidor med titeln "Philip Roths Amerika".
 8. Stor och tung Chassit är en bastant historia, byggt för effektiv kylning i första hand och bärbarhet i sista.
 9. En bastant feodal livsstil upphör.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till bastant är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är kraftig en synonym till bastant. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.