Synonymer till baxa

Vi känner till 2 synonymer till baxa. Ordet baxa är en synonym till stjäla och sno och kan bland annat beskrivas som ”(vard., slang, regionalt) (olovligt) stjäla, sno”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av baxa samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till baxa

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet baxa och kan ofta användas istället.

 1. sno
 2. stjäla

Vilka ord betyder nästan samma sak som baxa?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till baxa. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. tjuva

Vad är motsatsen till baxa?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till baxa.

Vad betyder baxa?

 1. (vard., slang, regionalt) (olovligt) stjäla, sno
 2. (vard.) flytta med spett; bära; flytta på något tungt eller otympligt

Hur kan ordet baxa användas?

Det saknas exempel på hur baxa kan användas.

Hur används ordet baxa i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet baxa används i vanlig text.

 1. I somras lyckades Demokraterna baxa igenom en stor satsning på förnybar energi genom kongressen.
 2. Det dör fler under vinterhalvåret, år efter år – ska vi acceptera det? Kanske införa besöksförbud på äldreboenden åtminstone? Det finns väl alltid någon skör 95–åring som man kan baxa över 96–årsstrecket med en ökad dos ensamhet.
 3. Lyckade baxa fram och trycka ner en trädgårdsmöbel mellan rosenbusken och fönstret.
 4. Med nöd och näppe baxade Folketinget strax före jul igenom ett räddningspaket på 100 miljoner kronor för att dela ut post i hela Danmark.
 5. Inför matchen mellan Polen och England baxade han upp ett helt flak med inläggningar ur källaren, uppbackade med ett sexpack öl.
 6. Enligt henne bör båda sidor allvarligt ta sig en funderare på om tiden räcker till att baxa fram ett intrikat frihandelsavtal plus alla möjliga sorters samarbeten och regler.
 7. Trots den brittiske premiärministern Boris Johnsons löften, lyckades han inte baxa allt i hamn.
 8. Valmanifestet ska enligt The Times i stället fokusera på att baxa det utträdesavtal Johnson förhandlat fram med EU genom det hittills motsträviga parlamentet, något Konservativa partiet hoppas ska bli enklare om det får ett förstärkt mandat i nyvalet.
 9. För hundra år sedan, hösten 1918, kunde den liberal–socialdemokratiska regeringen under hårt motstånd från högern baxa igenom en kompromiss som ledde fram till allmän och lika rösträtt för män och kvinnor.
 10. Så S har baxat in sig i en hörna där de får samverka med Vänsterpartiet och leva med att blockpolitiken mot Alliansen bibehålls ytterligare någon valperiod.
 11. När handbollslandslaget baxade sig vidare från första gruppspelet med fyra poäng hade laget lite flyt med resultaten i övriga matcher.
 12. Han har baxat alla tre barn genom privatskolan Bayside Academy, där hundra procent av de examinerade studenterna går vidare till högre studier, enligt Warner.
 13. – Men man har baxat upp traktorn och släpet och har kunnat släppa på trafiken lite försiktigt.
 14. James fick själv hämta en rullstol från akutmottagningen och baxa över henne från bilen.
 15. Som när utrikesminister Wallström väntas försöka baxa regeringen till att skriva under FN–konventionen om ett internationellt kärnvapenförbud, vilket riskerar att ställa Sverige farligt ensamt i säkerhetspolitiken.
 16. Vännerna hjälps åt att baxa in den i begravningsbyråns skåpbil, för vidare färd till Arlanda, och Saheen Hawaladers sista resa.
 17. Men när det kommer till kritan är det tre poäng som ska baxas in på det chartrade flyget hem.
 18. Eirik Stubø – Dramatenchef, den regissör som till slut baxar upp denna första del i Bergmans släktsaga på en svensk scen och dessutom namne med Bergmans far – brukar vara bra på att fånga den sortens malande förtvivlan.
 19. Det var han som baxade familjen till Djursholm i mitten av 70–talet.
 20. Men det är möjligt att partiledaren skulle kunna baxa igenom ett sådant, om han lade sin tyngd bakom förslaget.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är stjäla en synonym till baxa. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på baxa

Bild till ordet baxa

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet baxa.

Bild med texten baxa