Annons:

bedömning

Synonymer till bedömning

betyg, evaluering, gärning, klander, klassificering, komplimang, kritik, omdöme, recension, skattning, utlåtande, utvärdering, vitsord

Motsatsord till bedömning

Det saknas motsatsord.

Vad betyder bedömning?

 1. värdering
 2. det att bedöma något, eller resultatet av en sådan aktivitet

I uttryck:

 1. det undandrar sig min bedömning = det kan jag inte bedöma
Annons:

Exempel på hur bedömning kan användas

 1. hans bedömning var att chanserna var små

Exempel på hur bedömning används i svenska tidningar

 1. Nedstängningen 2013 varade 16 dagar och den generella bedömningen är att varje vecka med nedstängning kan dämpa BNP–tillväxten (kvartalsvis i beräknad årstakt) med 0,2 procentenheter.
 2. – De är på väg för att göra en bedömning på plats, säger Johan Thalberg, presstalesperson vid polisen region Bergslagen.
 3. Men vi har gjort bedömningen att fördelarna i de här fallen överväger nackdelarna.
 4. Polisen fotograferade föremålet och skickade bilden till bombgruppen för bedömning och i nuläget är det oklart om föremålet är farligt eller ej.
 5. Därvid har framkommit att bankerna ser positivt på affären och Bergs Timber gör bedömningen att en långsiktig finansiering kan erhållas för de medel som erfordras för erläggande av kontantdelen av köpeskillingen.
 6. – Vi försökte gå in med rökdykare men det trillade ner delar så vi gjorde bedömningen att rasrisken är för stor.
 7. Vi hade hoppats på ett godkännande i fredags, men vi har gjort bedömningen att vi kommer att kunna hantera begäran från FDA tidseffektivt”, säger Camurus vd Fredrik Tiberg till Di på söndagen.
 8. För att kunna tala om en samhällsekonomisk bedömning behöver också eventuella tillkommande nyttor tas med i kalkylen.
 9. I 14 av fallen kom en av dessa två fram till andra resultat än RMV, endast i tre av fallen gjorde båda en annan bedömning än RMV.
 10. – De har gjort en bedömning som jag absolut inte delar.
 11. Vi hade hoppats på ett godkännande i fredags, men vi har gjort bedömningen att vi kommer att kunna hantera begäran från FDA tidseffektivt”, säger Camurus vd Fredrik Tiberg.
 12. Men bedömningarna har blivit hårdare.
 13. – Skulle det däremot komma fram anklagelser som kan styrkas enligt gängse rättspraxis, eller sån information som ställer skuld­frågan utom allt tvivel, så ändrar det naturligtvis min bedömning.
 14. Polisen gjorde bedömningen att föraren som körde in bilarna hade kört vårdslöst och händelsen utreds som vållande till kroppsskada.
 15. Efter Opecs nya bedömning, som presenterades på torsdagen, föll oljepriset, och det fortsatte ner något på fredagen.
Källor
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av bedömning

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är betyg en synonym till bedömning. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.