bedömning

Synonymer till bedömning

betyg, evaluering, gärning, klander, klassificering, komplimang, kritik, omdöme, recension, skattning, utlåtande, utvärdering, vitsord

Motsatsord till bedömning

Det saknas motsatsord.

Vad betyder bedömning?

 1. värdering
 2. det att bedöma något, eller resultatet av en sådan aktivitet

I uttryck:

 1. det undandrar sig min bedömning = det kan jag inte bedöma

Exempel på hur bedömning kan användas

 1. hans bedömning var att chanserna var små

Exempel på hur bedömning används i svenska tidningar

 1. – Det krävs alltid en bedömning.
 2. – Min bedömning är att EU–kommissionen tar det här på största allvar, sade Sven–Erik Bucht i måndags.
 3. Det säger en it–forskare som gör bedömningen att en stor del av de hatiska och rasistiska kommentarerna kom från automatiserade fejkkonton – och som ger en känga åt de medier som okritiskt förde budskapet vidare.
 4. Domaren har rätt att avbryta matchen i tre minuter för att göra en bedömning, och alla länder har möjlighet att ha en medicinskt kunnig person som sitter och tittar på tv–bilder under matchen.
 5. Några kunde göra andra bedömningar än hon  – pressetik är ingen exakt vetenskap – men de flesta hade respekt för hennes ärlighet och integritet.
 6. – Med en egen myndighet tar man bort de misstankar som eventuellt skulle kunna finnas om att högskolan eller universitetet inte gör en saklig bedömning.
 7. Miljöaspekter, såsom skolans sociala omgivning, vägs in i bedömningen.
 8. – Min bedömning är att sjukhusdirektören fick besked om att det var problem.
 9. Som Resumé har kunnat visa i vår granskning skedde Peters självmord som följs av en arbetsskada, enligt Försäkringskassans bedömning.
 10. Till slut måste vi, tillsammans med den part som vi diskuterar med, Fotbollförbundet i det här fallet, göra den samlade bedömningen.
 11. Företrädare för den regionala domstolen gjorde bedömningen att besked om eventuell utlämning till Spanien kommer först efter påsk.
 12. Till en kör av klädsamma protester från statsministern och andra ledande politiker följer LSS–utredningen regeringens direktiv och levererar förslag efter förslag som bygger på gammaldags sorterande och bedömningar av människor.
 13. Hittills rör det sig om under 100 cellprovsvar där Sahlgrenskas bedömning inte stämmer överens med den externa leverantörens.
 14. – Vi har gjort en bedömning i alla våra lokalorganisationer och enats om att i dagsläget tänker vi inte vidta några stridsåtgärder, säger Erik Helgeson.
 15. Enligt sjukhuset handlar det i dagsläget om färre än 100 provsvar där Sahlgrenska bedömning inte överensstämmer med leverantörens.
Källor

Hjälp till att lära upp ordgurun

Är viger en synonym till ägnar?


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av bedömning

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är betyg en synonym till bedömning. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.