bedra

Synonymer till bedra

bedraga, bluffa, dupera, förleda, förråda, förvilla, gäcka, lura, skoja, svika, svindla, vara otrogen, vilseföra, vilseleda, överge

Motsatsord till bedra

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bedra.

Vad betyder bedra?

 1. lurar (på pengar), sviker
 2. lura, narra
 3. svika, besvika

I uttryck:

 1. skenet bedrar = saker är inte alltid som de ser ut
 2. snålheten bedrar visheten = man fattar ett oförnuftigt beslut av rädsla för att förlora pengar

Exempel på hur bedra används i svenska tidningar

 1. Än idag åker Björn varje år till sin stora kärlek som han träffade i Italien när han var ung, men som bedrog honom med en annan.
 2. De tycker att det demokratiska systemet bedrar dem och att samtalet inte är ett sätt att hitta lösningar utan att dölja problemens orsaker.
 3. Även Leif Rosenfeld, tidigare skattedirektör på Skatteverket, drar slutsatsen att svenska skattebetalare har bedragits.
 4. – Första vårdagen – och vi får en nor’easter? Jag känner mig bedragen, säger Alex Oliphant, 23–åring från delstaten Connecticut strax nordost om New York City, till tidningen.
 5. – Enda anledningen till att han kan känna sig trygg skulle vara om han var en del i den här konspirationen och har bedragit sina kolleger och kamrater, sa den ryske landslagstränaren Jurij Borodavko till ryska medier i november 2017.
 6. I slutet av juni visade det sig att hennes förre livspartner Andreas, som också är pappan till hennes barn, bedragit henne under flera år.
 7. Det är ett rimligt straff när landet använt sina egna spel i Sotji till att på ett mer utstuderat sätt än vad som någonsin tidigare skett motarbeta antidopningsarbetet, luras och bedra både sin omvärld och sin egen idrottsrörelse.
 8. Precis som i den varmhjärtade förlagan kretsar filmen kring den 63–åriga Britt–Marie, en osynlig hemmafru som hastigt bryter upp efter ett 40–årigt äktenskap sedan det uppdagats att hennes man har bedragit henne.
 9. De kärande menar att Apple bedragit dem genom att inte informera om att de äldre mobilernas prestanda skulle bli sämre vid uppdateringarna.
 10. Den unge Tjechovaspiranten Shaynes syn på såväl konsten som moralen blir allt mer tänjbar och naturligtvis bedrar han flickvännen Ellen som i sin tur ligger med hans bästa vän Flender (Lisa Stadell och Henrik Johansson i pålitliga biroller).
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av bedra

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är bedraga en synonym till bedra. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.