bedragit

Bedragit är synonymt med svikt.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bedragit och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till bedragit

svikt

Motsatsord till bedragit

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bedragit.

Vad betyder bedragit?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av bedragit.

Böjningar av bedragit

  1. bedragit

Exempel på hur ordet bedragit kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet bedragit används i svenska tidningar

  1. – Enda anledningen till att han kan känna sig trygg skulle vara om han var en del i den här konspirationen och har bedragit sina kolleger och kamrater, sa den ryske landslagstränaren Jurij Borodavko till ryska medier i november 2017.
  2. I slutet av juni visade det sig att hennes förre livspartner Andreas, som också är pappan till hennes barn, bedragit henne under flera år.
  3. Precis som i den varmhjärtade förlagan kretsar filmen kring den 63–åriga Britt–Marie, en osynlig hemmafru som hastigt bryter upp efter ett 40–årigt äktenskap sedan det uppdagats att hennes man har bedragit henne.
  4. De kärande menar att Apple bedragit dem genom att inte informera om att de äldre mobilernas prestanda skulle bli sämre vid uppdateringarna.
  5. En milt förförande baryton med bedrägligt uppsåt som sniffar sig till den försmådda och förklädda Donna Elvira – som han själv bedragit.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till bedragit är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är svikt en synonym till bedragit. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.