bedrev

Se även bedriver.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bedrev och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till bedrev

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till bedrev.

Motsatsord till bedrev

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bedrev.

Vad betyder bedrev?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av bedrev.

Böjningar av bedrev

 1. bedrev

Exempel på hur ordet bedrev kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet bedrev används i svenska tidningar

 1. Det började med att prostitutionsgruppen på polisens människohandelssektion bedrev inre spaning på internet.
 2. Samtidigt bedrev Christianson egen ”forskning” på seriemördaren Sture Bergwall genom att i åratal besöka honom på Säter och hålla bandade intervjuer till en bok om seriemördaren Quick.
 3. Han bedrev också en enskild firma.
 4. – Tidigare hade vi ett laglöst land med ett stort antal spelbolag som bedrev verksamhet mot svenska konsumenter på en av de mest riskfyllda marknaderna, utan att vi hade på plats en lagstiftning som skyddade dem.
 5. Själv har han varit verksam i Hongkong, berättar Wang, där han via just ett sådant företag samlade information om demokratiaktivister, bedrev påverkanskampanjer på nätet och koordinerade personer som infiltrerade universitet.
 6. Också den näringsverksamhet som Pohjoinen perinne bedrev förbjöds.
 7. Han berättade att "Tjejmaffian" och det arbete gruppen bedrev hade sått ett frö hos honom och att han var tacksam för att hon inte hade gett upp och han idag stolt kallade sig feminist.
 8. Han bedrev en politisk kampanj som man i Moskva uppfattade som fientlig.
 9. Grannar berättade för tidningen Mitti hur de hört skrik från platsen – och att polisen i flera timmar bedrev teknisk undersökning.
 10. Polisen bedrev ett riktat arbete under natten då en polispatrull iakttog personen, vilket ledde till gripandet.
 11. Ett arbete som han i olika befattningar, nationellt och internationellt, entusiastiskt och skickligt bedrev sedan ända fram till sin bortgång.
 12. Av spådomsinskrifter på ben från Shang–dynastin (cirka 1600–1045 FVT) framgår att man bedrev ständiga krig mot ett stort antal grannfolk.
 13. Omedelbart efter pensioneringen tillträdde Gunnar en tjänst som medicinsk sakkunnig på Sida och kom under flera år att resa till de olika länder där Sida bedrev hälsoinriktat biståndsarbete för att på plats vara den som utvärderade insatserna.
 14. I konstnärsgruppen "Bilder från älv och kust" bedrev vi konstnärer utställningar av alla slag från början av 70–talet.
 15. Vad som händer nu är mer av en reaktion mot åren med Obama, som satte miljöpolitiken högt och bedrev ett uttalat krig mot kolet.
 16. Bland dem den avsatte regionpresidenten Carles Puigdemont, som bedrev sin valkampanj från exil i Bryssel.
 17. Trafikverket bedrev driften i skyddade lokaler och det skedde genom säkerhetskontrollerad personal.
 18. Fallet rullades upp i samband med att polisen bedrev spaning mot ett antal, för polisen, kända kriminella individer hemmahörande på Järvafältet.
 19. Kvällsposten där jag började min karriär på 80–talet bedrev en sensationsjournalistik som dagens lirare på kvällstidningarna inte kommer i närheten av.
 20. – Det är ingen som har vänt sig till mig och sagt att det var något fel med det arbete som vi bedrev.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till bedrev är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.