bedriva

Synonymer till bedriva

driva, göra, idka, praktisera, utöva

Motsatsord till bedriva

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bedriva.

Vad betyder bedriva?

 1. utöva, idka

Exempel på hur bedriva används i svenska tidningar

 1. Den fundamentalistiska talibanrörelsen har sedan den störtades i en USA–ledd invasion 2001 bedrivit gerillakrig mot afghanska myndigheter och utländsk militär.
 2. Alla känner en stark yrkesstolthet över det arbete de bedrivit för SCB med komplexa stora intervjuer där erfarenheten ofta varit avgörande.
 3. Men samtidigt som de stränga moraliskt–religiösa normerna luckrats upp har Saudiarabien ökat förtrycket mot kvinnor som bedriver självständig aktivism och tar egna initiativ.
 4. Mannen som står huvudåtalad ska ha varit administratör för flera sajter på darknet, den dolda och krypterade delen av internet, där droghandel ska ha bedrivits, bland annat en marknadsplats med namnet Flugsvamp 2.
 5. I samma område har tillslag även gjorts mot en skönhetssalong i ett flerfamiljshus som enligt myndigheternas bedömning har bedrivits helt svart.
 6. Huvudmannen har på olika sätt bedrivit knarkhandel i fem års tid enligt utredningen.
 7. Samtidigt bedrev Christianson egen ”forskning” på seriemördaren Sture Bergwall genom att i åratal besöka honom på Säter och hålla bandade intervjuer till en bok om seriemördaren Quick.
 8. Folktandvården bedriver inte enbart regionfinansierad tandvård, det vill säga barn– och ungdomstandvård samt tandvård till hälso– och sjukvårdstaxa.
 9. – Ska Sverige på allvar ta vara på digitaliseringens möjligheter behöver lagstiftning bedrivas som ett utvecklingsarbete och stegvis förbättras varje dag.
 10. Ändå har han skrivit om hela regelboken för hur den kan bedrivas.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av bedriva

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är driva en synonym till bedriva. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.