bedriven

Se även bedriver.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bedriven och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till bedriven

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till bedriven.

Motsatsord till bedriven

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bedriven.

Vad betyder bedriven?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av bedriven.

Böjningar av bedriven

  1. bedriven

Exempel på hur ordet bedriven kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet bedriven används i svenska tidningar

  1. – Anses det vara en icke objektivt bedriven förundersökning, då är det ju ett allvarligt tjänstefel och då kan jag till och med avträda om det påstås sådana saker.
  2. Boken är en essäistisk kulturhistoria, bedriven via tidens singellistor, kompletterade med tidens ambitiösa brittiska poptidningar och de många tv-program som noga följde rörelserna på samtidens popbörs.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till bedriven är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.