bedriver

Synonymer till bedriver

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till bedriver.

Motsatsord till bedriver

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bedriver.

Vad betyder bedriver?

 1. ägnar sig åt, sysslar med

Exempel på hur bedriver kan användas

 1. hon bedriver studier i Lund

Exempel på hur bedriver används i svenska tidningar

 1. Den fundamentalistiska talibanrörelsen har sedan den störtades i en USA–ledd invasion 2001 bedrivit gerillakrig mot afghanska myndigheter och utländsk militär.
 2. Alla känner en stark yrkesstolthet över det arbete de bedrivit för SCB med komplexa stora intervjuer där erfarenheten ofta varit avgörande.
 3. Men samtidigt som de stränga moraliskt–religiösa normerna luckrats upp har Saudiarabien ökat förtrycket mot kvinnor som bedriver självständig aktivism och tar egna initiativ.
 4. I ”Monster i terapi” bedrivs visserligen ingen regelrätt psykoanalys, inte ens psykodynamisk terapi, eftersom boken är en snabbspolad version.
 5. Mannen som står huvudåtalad ska ha varit administratör för flera sajter på darknet, den dolda och krypterade delen av internet, där droghandel ska ha bedrivits, bland annat en marknadsplats med namnet Flugsvamp 2.
 6. I samma område har tillslag även gjorts mot en skönhetssalong i ett flerfamiljshus som enligt myndigheternas bedömning har bedrivits helt svart.
 7. Huvudmannen har på olika sätt bedrivit knarkhandel i fem års tid enligt utredningen.
 8. Samtidigt bedrev Christianson egen ”forskning” på seriemördaren Sture Bergwall genom att i åratal besöka honom på Säter och hålla bandade intervjuer till en bok om seriemördaren Quick.
 9. Folktandvården bedriver inte enbart regionfinansierad tandvård, det vill säga barn– och ungdomstandvård samt tandvård till hälso– och sjukvårdstaxa.
 10. Precis som internrevisionen anger är det är viktigt att handläggningen av säkerhetsärenden bedrivs ändamålsenligt och därför inleddes redan under 2019 ett arbete med att ta fram nya och enhetliga styrdokument inom området.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av bedriver

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.