befriad

Synonymer till befriad

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till befriad.

Motsatsord till befriad

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till befriad.

Vad betyder befriad?

Det saknas definitioner.

Exempel på hur befriad används i svenska tidningar

  1. Hans karriär tog skruv precis i början av decenniet, då han befriad från nostalgi och ett konservativt hiphop–tänk, omdefinierade New Yorks hiphop–scen och blåste nytt liv i den genom att mixa Harlem med Houston.
  2. – Jag kände mig så naturlig i regissörsrollen och befriad från den frustration jag hade känt fram till dess.
  3. Det som hos Bergman efter den dramatiska uppgörelsen blir en sammanblandning av identiteter blir här en kärleksförklaring till den andra och till det egna jaget, den egna huden, i befriad kvinnlighet.
  4. Filmen är också skönt befriad från snabba klipp och lustiga sidekickar.
  5. Haftar, som är lojal med den ej internationellt erkända rivaliserande regeringen i östra Libyen, tillkännagav att Benghazi var "helt befriad" från jihadister i juli i fjol.
  6. Och hon är befriad från de praktiska delarna i undervisningen i idrott och hälsa sedan en bekant till familjen som är läkare skrivit ett intyg.
  7. Juli 2017Den irakiske premiärministern Haider al–Abadi utropade seger över IS i Mosul den 9 juli – hela staden är nu befriad.
  8. Det innebär att den är befriad från inkomstskatt på försäljning av varor och tjänster, och den får inga statliga bidrag.
  9. Vad som talar för att satsningen ska gå hem är att Haag haft en bra försäsong och varit i stort sett befriad från skador och sjukdomar.
  10. Jag hade fått en plats bland mina intellektuella förebilder, inträde i en förtrollad värld, befriad från den grå tristess och osynlighet ”ute i landet” som jag kommit ifrån.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av befriad

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.