begynnelse

Synonymer till begynnelse

början, gryning, igångsättning, inledning, start, upprinnelse

Motsatsord till begynnelse

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till begynnelse.

Vad betyder begynnelse?

 1. början, start
 2. början

Exempel på hur begynnelse kan användas

 1. Babylon har funnits nästan sedan tidernas begynnelse

Exempel på hur begynnelse används i svenska tidningar

 1. I bolagets begynnelse satt grundarna själva i en källare och lödde ihop dioder och lampor.
 2. När vi nu lämnar 2010–talet har det politiska landskapet förändrats på ett genomgripande sätt jämfört med hur det var i decenniets begynnelse.
 3. Julkalendrarna har sedan begynnelsen år 1960 varit föremål för både tycke och smak, och särskilt julstämningens vara eller icke–vara tenderar att noggrant synas under lupp.
 4. Människors flockbeteende är en överlevnadsmekanism som har präglat oss sen begynnelsen och givit oss flockdjurens gener eftersom de individer som anpassat sig bäst har fått fortplanta sig.
 5. Dessa råd kan du hitta bättre sammanfattade i ”De sju goda vanorna”, eller någon av de många ADHD–handböcker jag läst halvvägs, av vilka ingen uppmanade mig att komma ihåg att ”medvetandet är symboliskt maskulint och har varit det sedan begynnelsen”.
 6. Namnen på Stockholms modevecka varierar efter säsonger, men ett som funnits med på agendan sedan begynnelsen 2005 är Diana Orving.
 7. I begynnelsen av den här filmen slåss grottmänniskor om kött och dinosaurier bråkar också i ett ogästvänligt landskap fyllt av vulkaner och eld.
 8. Långt tidigare, alldeles i begynnelsen, växte vårt universum från mindre än en atoms storlek till mycket mer än den rymd vi kan se i dag på en ytterst liten bråkdel av en sekund, enligt den så kallade inflationsteorin.
 9. Men å andra sidan skriver jag detta mindre än en meter från den vackraste, mest praktiska hushållsrullehållare som någon människa sett sedan tidernas begynnelse.
 10. I detta lilla öppnar sig världen och litteraturen, från begynnelsen till det framtida berättandet, finns där som ett oupphörligt och tillåtande samtal.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av begynnelse

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är början en synonym till begynnelse. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.