Synonymer till begynnelse

Vi känner till 6 synonymer till begynnelse. Ordet begynnelse är en synonym till början och igångsättning och kan bland annat beskrivas som ”början, start”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av begynnelse samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till begynnelse

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet begynnelse och kan ofta användas istället.

 1. början
 2. gryning
 3. igångsättning
 4. inledning
 5. start
 6. upprinnelse

Vilka ord betyder nästan samma sak som begynnelse?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till begynnelse. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. förspel
 2. upptakt

Vad är motsatsen till begynnelse?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till begynnelse.

Vad betyder begynnelse?

 1. början, start
 2. början

Hur kan ordet begynnelse användas?

Följande exempelmeningar visar hur begynnelse kan användas.

 1. Babylon har funnits nästan sedan tidernas begynnelse

Hur används ordet begynnelse i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet begynnelse används i vanlig text.

 1. Priser och erkännanden har regnat över henne sedan min pojkrumsförälskelses begynnelse.
 2. I elbilens begynnelse var räckviddsångest ett faktum bland konsumenterna.
 3. I bolagets begynnelse satt grundarna själva i en källare och lödde ihop dioder och lampor.
 4. När vi nu lämnar 2010–talet har det politiska landskapet förändrats på ett genomgripande sätt jämfört med hur det var i decenniets begynnelse.
 5. Julkalendrarna har sedan begynnelsen år 1960 varit föremål för både tycke och smak, och särskilt julstämningens vara eller icke–vara tenderar att noggrant synas under lupp.
 6. Människors flockbeteende är en överlevnadsmekanism som har präglat oss sen begynnelsen och givit oss flockdjurens gener eftersom de individer som anpassat sig bäst har fått fortplanta sig.
 7. Dessa råd kan du hitta bättre sammanfattade i ”De sju goda vanorna”, eller någon av de många ADHD–handböcker jag läst halvvägs, av vilka ingen uppmanade mig att komma ihåg att ”medvetandet är symboliskt maskulint och har varit det sedan begynnelsen”.
 8. Namnen på Stockholms modevecka varierar efter säsonger, men ett som funnits med på agendan sedan begynnelsen 2005 är Diana Orving.
 9. I begynnelsen av den här filmen slåss grottmänniskor om kött och dinosaurier bråkar också i ett ogästvänligt landskap fyllt av vulkaner och eld.
 10. Långt tidigare, alldeles i begynnelsen, växte vårt universum från mindre än en atoms storlek till mycket mer än den rymd vi kan se i dag på en ytterst liten bråkdel av en sekund, enligt den så kallade inflationsteorin.
 11. Men å andra sidan skriver jag detta mindre än en meter från den vackraste, mest praktiska hushållsrullehållare som någon människa sett sedan tidernas begynnelse.
 12. I detta lilla öppnar sig världen och litteraturen, från begynnelsen till det framtida berättandet, finns där som ett oupphörligt och tillåtande samtal.
 13. Det som i begynnelsen kärleksfullt kallades för ”den globala byn” har blivit en by där skvaller, illvillighet och struntprat splittrar och förgiftar.
 14. En stor del av menyn är tillägnad alltings begynnelse, livet innan elden och en föda som intogs rå och nyfångad.
 15. Genom datorsimuleringar baserade på högtrycksexperimenten har forskarna räknat fram att i begynnelsen av vår planets existens rådde jämvikt mellan de båda tillstånden för bridgmanit.
 16. Särskilt inte i historiens begynnelse, men inte heller i dess final.
 17. Strand Arild är en snudd på perfekt konserverad strandhotellupplevelse från 1900–talets begynnelse.
 18. Religionen har varit med oss alltsedan begynnelsen, inte på grund av någon förståndsmässig defekt, utan därför att samhällen sammanhållna av riter och trosföreställningar har skördat framgångar i kampen för överlevnad.
 19. ”Den långa marschen” börjar som en gruppredovisning, från begynnelsen när vi steg upp på två ben.
 20. [En dag] kommer hon att vara solen, sådan som hon var i begynnelsen.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är början en synonym till begynnelse. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på begynnelse

Bild till ordet begynnelse

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet begynnelse.

Bild med texten begynnelse