behandlande

Synonymer till behandlande

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till behandlande.

Motsatsord till behandlande

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till behandlande.

Vad betyder behandlande?

  1. det att behandla

Exempel på hur behandlande används i svenska tidningar

  1. Det är alltid den behandlande läkaren som bestämmer om det ska ske ett test efter döden eller inte, och så är alltid fallet, det är inte annorlunda nu.
  2. ”Hur upptäcker myror var exakt en kompis är skadad? Hur vet de när man ska sluta vårda såren? Är behandling rent förebyggande (för att undvika infektion) eller också behandlande efter en infektion har uppstått?”.
  3. "Hur upptäcker myror var exakt en kompis är skadad? Hur vet de när man ska sluta vårda såren? Är behandling rent förebyggande (för att undvika infektion) eller också behandlande efter en infektion har uppstått?".
  4. Den behandlande, kurativa, vården är mer individinriktad.
  5. DN har varit i kontakt med en av de behandlande läkarna som uppger att fördröjningen av Daniels operation inte haft med kö att göra.
  6. Dels av den behandlande läkaren men också av den laboratorieläkare som diagnostiserar vilket smittämne det rör sig om.
  7. Personer som ska testas genom smittspårning väljs ut av behandlande läkare till de barn som har aktiv tuberkulos på boendena.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av behandlande

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.