Synonymer till behandling

Vi känner till 6 synonymer till behandling. Ordet behandling är en synonym till hantering och kur och kan bland annat beskrivas som ”skötsel, (medicinsk) vård”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av behandling samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till behandling

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet behandling och kan ofta användas istället.

 1. användning
 2. hantering
 3. kur
 4. ledning
 5. vård
 6. åtgärd

Vad är motsatsen till behandling?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till behandling.

Vad betyder behandling?

 1. skötsel, (medicinsk) vård
 2. handläggning, bearbetning
 3. hantering av en sak, t.ex. i domstol
 4. terapi, vård

Hur kan ordet behandling användas?

Följande exempelmeningar visar hur behandling kan användas.

 1. han mår dåligt och måste komma under behandling
 2. frågan tas upp till behandling på nästa veckas möte

Hur används ordet behandling i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet behandling används i vanlig text.

 1. Jag hoppas att Fosen–domen ska markera en ändring och att den också ändrar myndigheters behandling av samer och samiska frågor, säger Ella Marie Hætta Isaksen.
 2. Att röra och träna leden som är påverkad är en av de behandlingar som visat sig effektiv vid knäartros.
 3. Våld eller kränkande behandling från familjen är ett exempel.
 4. – Men vi vet att sådant som har med behandling av den egna befolkningen, behandling av andra länders befolkning eller synen på religion kan påverka bilden.
 5. – Om vi jämför kränkningarna så brukar tortyren och den dåliga behandlingen av ukrainare ske vid nästan varje skede av fångenskapen.
 6. De äldre får ofta insikt om sin egen situation i samband med att barn eller barnbarn utreds, men själva får de sällan vare sig utredning, diagnos eller behandling.
 7. ”Mänskliga kroppar är inte hushållsavfall och vi tror inte att processen uppfyller kraven på värdig behandling av våra jordiska kvarlevor”, skriver Dennis Proust som företräder delstatens biskopar.
 8. – Det finns vissa behandlingar, som min mans, som jag inte tycker bör fördröjas mer, säger hon.
 9. Vid mild infektion krävs inte någon specifik behandling.
 10. Vid midsommar är behandlingen över.
 11. Patienterna kan sedan få uppföljning och specifika uppgifter som ska hjälpa dem i behandlingen.
 12. I protest mot den iranska regimens behandling av landets filmskapare och till stöd för kvinnoupproret i Iran arrangerade Stockholms filmfestival under tisdagen en manifestation utanför Irans ambassad på Lidingö.
 13. Nu presenterar en grupp forskare lovande resultat från en experimentstudie där 16 patienter fick varsin skräddarsydd behandling som riktar in sig på just deras tumörer.
 14. Sedan han åkte fast i februari har Lindbäck fått behandling för sitt missbruk och blev först sparkad från Masarna innan de i april valde att ta tillbaka den rutinerade föraren.
 15. Han hade gett upp hoppet om att få hjälp, men nu testar han en ny behandling.
 16. Eftersom administrationen fortsätter att arbeta outtröttligt för att säkra hennes frigivning, har presidenten beordrat administrationen att förbättra hennes behandling och de förhållanden som hon tvingas utstå i en straffkoloni, säger hon.
 17. Det är också vanligt att gå igenom en rad psykiatriska behandlingar utan framgång, många patienter misslyckas gång på gång, säger Alexandra Rosendahl Santillo.
 18. Väljarna i Montana röstade därtill nej till att utvidga vem som kan räknas som en levande person, vilket hade kunnat tvinga läkare ge medicinsk behandling till foster som fötts trots abort.
 19. För det andra är Ivo kritiska till vården och behandlingen under väntan på operationen.
 20. "Om tandläkaren vet vad hen ska hålla utkik efter på röntgenbilderna och därmed hittar tidiga stadier av parodontit, kan man sätta in behandling tidigt så att inga tänder behöver förloras", säger Mark Lindholm.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är hantering en synonym till behandling. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på behandling

Bild till ordet behandling

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet behandling.

Bild med texten behandling