Synonymer till behandling

Vi känner till 6 synonymer till behandling. Ordet behandling är en synonym till hantering och kur och kan bland annat beskrivas som ”skötsel, (medicinsk) vård”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av behandling samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till behandling

 1. användning
 2. hantering
 3. kur
 4. ledning
 5. vård
 6. åtgärd

Vad är motsatsen till behandling?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till behandling.

Vad betyder behandling?

 1. skötsel, (medicinsk) vård
 2. handläggning, bearbetning
 3. hantering av en sak, t.ex. i domstol
 4. terapi, vård

Hur kan ordet behandling användas?

Följande exempelmeningar visar hur behandling kan användas.

 1. han mår dåligt och måste komma under behandling
 2. frågan tas upp till behandling på nästa veckas möte

Hur används ordet behandling i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet behandling används i vanlig text.

 1. Efter några månader uppstod allt allvarligare symptom från luftvägarna och han fick återkomma till sjukhuset för olika behandlingar ett stort antal gånger innan han avled i januari 2014.
 2. – Någon sorts aktiv behandling där människor är inblandade och jobbar med vattenreningen, kommer det finnas behov av under lång tid framöver.
 3. Där kan vi hjälpa till med utbildning i hur man ger snabb behandling till många samtidigt, säger han till TT.
 4. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.
 5. Utredarna uttrycker också oro över Ukrainas behandling av krigsfångar.
 6. Ryssar som protesterar mot kriget i Ukraina utsätts för allt tuffare behandling av polis och säkerhetstjänst.
 7. Uppskattningsvis 63 procent av tbc–patienter under 15 år nåddes inte av livsviktig diagnosticering eller behandling.
 8. Efter behandling på fredagskvällen, och utprovning av olika skydd, valde hon ändå att ställa sig i startfållan på lördagsmorgonen, iklädd en så kallad ortos – ett slags stort knäskydd.
 9. – Hon ska ner och få lite mer i detalj och den behandling som behövs.
 10. Om det visar sig vara en ärrbildande sjukdom har man bäst chans att häva den om man sätter in behandling tidigt.
 11. I vården fanns inga välbeprövade behandlingar och det stod tidigt klart att den nya smittan slog hårdast mot äldre och sköra.
 12. Näringsriktig mat serverades på bestämda tider och parallellt med behandlingarna anordnades dansaktiviteter, konserter, utflykter och sångstunder.
 13. Det vetenskapliga stödet är för svagt och behandlingen är förknippad med risker – det menar Karolinska universitetssjukhuset, som i våras beslutade att stoppa nya hormonbehandlingar av barn inom transvården.
 14. I nya riktlinjer slog sjukhuset fast att behandlingarna är kontroversiella, att vetenskapligt stöd saknas och att det finns risk för potentiella biverkningar.
 15. I det tidigare kunskapsstödet från 2015 rekommenderade Socialstyrelsen behandling med stopphormoner, som pausar puberteten, och beskrev den som “trygg och säker”.
 16. Hösten 2018 eskalerade konflikten på nytt på grund av den ryska behandlingen av flera ukrainska fartyg som skulle passera Kertjsundet, sjövägen mellan Svarta havet och Azovska sjön.
 17. Kinas behandling av Gui Minhai, den fängslade svenske medborgaren, är det tydligaste exemplet.
 18. – Det finns ett väldigt stort behov av att hitta nya behandlingar mot alkoholmissbruk eftersom det inte finns lika många behandlingar mot det som det finns mot till exempel depression.
 19. Vi har redan börjat titta mer intensivt på Googles behandling av personuppgifter och på ämnet Google News Showcase, säger kontorets chef Andreas Mundt till Reuters.
 20. Datavetenskap – maskininlärning, behandling av naturligt språk samt hantering av data och metadata – bör du ha i siktet.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är hantering en synonym till behandling. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på behandling

Bild till ordet behandling

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet behandling.

Bild med texten behandling