bekännelse

Bekännelse är synonymt med erkännande och konfession och kan bland annat beskrivas som ”medgivande (särskilt av brott)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bekännelse och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till bekännelse

bekräftelse, bikt, erkännande, konfession, medgivande

Motsatsord till bekännelse

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bekännelse.

Vad betyder bekännelse?

 1. medgivande (särskilt av brott)
 2. öppen redovisning av tro
 3. religiös riktning
 4. det att bekänna eller erkänna något; innehållet i det som erkänns

Böjningar av bekännelse

 1. bekännelse
 2. bekännelsen
 3. bekännelsens
 4. bekännelser
 5. bekännelserna
 6. bekännelsernas
 7. bekännelsers
 8. bekännelses

Exempel på hur ordet bekännelse kan användas

 1. polisen lyckades tvinga fram en bekännelse
 2. den evangelisk-lutherska bekännelsen

Exempel på hur ordet bekännelse används i svenska tidningar

 1. Men återstår att se om det bara är läpparnas bekännelse.
 2. Det går inte att tvivla på kanslerns bekännelse till EU–samarbetet.
 3. Det moderna svenska folkhemsprojektet har varit en bekännelse till tron på det genomrationella, genomlysta samhället.
 4. Den möjliggör godtycklig och långvarig placering i isoleringscell utan någon egentlig tillsyn och ökar risken för tortyr och påtvingade ”bekännelser”, menar Nicholas Bequelin.
 5. Han var så engagerad att han i rollen som akademiker undertecknade ”Professorernas bekännelse gentemot Adolf Hitler och den nationalsocialistiska staten”.
 6. Han berättade hur han tvingats läsa upp en bekännelse från ett förskrivet manus, som spelades in tills myndigheterna var nöjda.
 7. Kidnappad i Thailand hösten 2015, förd över gränsen till Kina utan ett spår, uppvisad i kinesiska nyhetsprogram med bekännelser som aktivister fastslog var framtvingade, i höstas frisläppt, men inte fri.
 8. Dels är det en känd strategi att spela upp den här typen av framtvingade bekännelser, Gui Minhai har ju fått sitta i två tv–sändningar tidigare och bekänna saker som vi vet inte är sanna.
 9. Det handlade, enligt människorättsorganisationer, om en framtvingad bekännelse.
 10. Att vara en tydlig del av kundernas liv och utveckla produkterna nära konsumenten fanns med redan bland de nio testerna i Ingvar Kamprads klassiska dokument "En möbelhandlares bekännelser" från 1976, som alla nyanställda fortfarande får.
 11. Raderna kring utredningen, biologiskt kön och andras blickar och bekännelser är välformulerade.
 12. Och även om dagboken utmynnar i en bekännelse till måleriet och inte till litteraturen, så är det i litteraturens och filosofins namn hon här fattar sitt konstnärliga beslut.
 13. Isoleringen öppnar dörren för hot, tortyr och framtvingade bekännelser och är värre än vanliga häkten.
 14. I Kina försvann han som så många andra de senaste åren i labyrinten vid sidan av det ordinarie juridiska systemet – ”svarta fängelser”, total isolering, påtvingad bekännelse i tv–nyheterna, två gånger, sedan tystnad igen.
 15. Den aktuella Facebookgruppens administratör bekräftar att stor ilska uppstått efter kockens bekännelse.
 16. Eller så visar det sig att alla kloka ord och löften mest var läpparnas bekännelse.
 17. Men beslutet överklagades av en advokat som undersökt bevisningen och kom fram till att Dasseys bekännelse inte var framtvingad av poliserna.
 18. Efter första lyssningen av Ett kolikbarns bekännelser undrar jag var sjutton explosionerna och den berusande manin tagit vägen.
 19. Snart hade förhörsledarna tvingat ur Gerry en bekännelse där han också angav släktingar och vänner.
 20. De båda privatspanarna ska i sin tur ha hört en ”bekännelse på dödsbädden” från en man som ska ha varit inblandad i guldtransporten 70 år tidigare.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till bekännelse är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är erkännande en synonym till bekännelse. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.