Synonymer till bekymmersam

Vi känner till 9 synonymer till bekymmersam. Ordet bekymmersam är en synonym till bekymrad och oroande och kan bland annat beskrivas som ”som orsakar bekymmer, problematisk”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bekymmersam samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till bekymmersam

 1. bekymrad
 2. besvärlig
 3. brydsam
 4. oroande
 5. orolig
 6. oroväckande
 7. pinsam
 8. prekär
 9. riskfylld

Vilka ord betyder nästan samma sak som bekymmersam?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till bekymmersam. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. vansklig
 2. tålamodsprövande
 3. ängslig
 4. tröttsam
 5. ohanterlig
 6. kinkig
 7. marig
 8. svår

Vad är motsatsen till bekymmersam?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bekymmersam.

Vad betyder bekymmersam?

 1. som orsakar bekymmer, problematisk
 2. som vållar bekymmer, som ger anledning till oro

Hur böjs bekymmersam?

 1. bekymmersam
 2. bekymmersamma
 3. bekymmersammare
 4. bekymmersammast
 5. bekymmersammaste
 6. bekymmersamme
 7. bekymmersamt

Hur kan ordet bekymmersam användas?

Följande exempelmeningar visar hur bekymmersam kan användas.

 1. en bekymmersam situation

Hur används ordet bekymmersam i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet bekymmersam används i vanlig text.

 1. – Eftersom läget är lika bekymmersamt i hela landet kan vi inte få hjälp från någon annanstans i Sverige, säger Ingrid Johansson.
 2. Personalsituationen inom kommunal vård och omsorg bedöms redan mycket bekymmersam, enligt den nationella lägesbilden som publicerades under torsdagen.
 3. Än mer bekymmersamt är det med pulsmätningen.
 4. Kriminalvården har dock brist på sysselsättning att erbjuda, vilket JO beskriver som mycket bekymmersamt och som något myndigheten behöver fortsätta arbeta hårt med.
 5. Hon anser att den rådande politiska situationen är bekymmersam utifrån ett näringslivsperspektiv eftersom den hotar företagsvänliga reformer så som äganderätten och skatter som värnar jobb och foretagande.
 6. I flera regioner ligger det på en platå, men i Skåne är det en väldigt bekymmersam situation.
 7. Men får vi en dålig julhandel med så stora försäljningstapp som i våras blir det väldigt bekymmersamt för många, då klarar de sig inte, säger hon.
 8. Tänker man på ekonomisk tillväxt och sätter ett värde på det – då är det väldigt bekymmersamt att få utväxling i en sådan miljö, säger Måhlén.
 9. Där blev läget snabbt mer bekymmersamt under våren.
 10. "Det är en bekymmersam situation", säger hälso– och sjukvårdsdirektören Ann Söderström.
 11. Det är bekymmersamt när man går mot en åtgärd som ändå är rätt omfattande och komplicerad att införa och också kostar en hel del pengar för samhället.
 12. Men det som Global Carbon Projects rapport visar, att vi väldigt snabbt studsar tillbaka till våra standardnivåer, är så klart bekymmersamt.
 13. Och det är klart det är bekymmersamt med dom här morden och sprängningarna, en död människa är alltid en död människa, även om han är kriminell.
 14. – De är inte olika varandra och de är mörka utifrån att svensk ekonomi kommer att genomgå en riktigt bekymmersam period under 2020.
 15. Hela kommunsektorn och inte minst sjukvården befinner sig i ett bekymmersamt läge.
 16. Avsaknaden av signifikanta effekter i Skatteverkets utvärdering är bekymmersam med tanke på att införandet av personalliggare ökar kostnaderna både för de berörda företagen och för Skatteverket.
 17. Vad som är bekymmersamt är att det sannolikt rör sig om spridning från människa till människa, säger Alexandra Phelan, forskare i global hälsa med inriktning på infektionssjukdomar vid amerikanska Georgetown University.
 18. – Det är bekymmersamt att inte Moderaterna och Kristdemokraterna dyker upp, sade infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) inför torsdagens möte där även finansminister Magdalena Andersson (S) var värd.
 19. – Mest bekymmersamt är ljuset som alla satelliter förser himlavalvet med, säger Patrick Seitzer, astronom vid University of Michigan in Ann Arbor, till tidningen Nature.
 20. För Moderaterna är dagens SCB–undersökning bekymmersam, även om det också finns ljusglimtar i mörkret.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är bekymrad en synonym till bekymmersam. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?