belägga

Synonymer till belägga

bevisa, fastslå, styrka

Motsatsord till belägga

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till belägga.

Vad betyder belägga?

  1. bevisa att ett påstående är sant
  2. lägga/skapa ett skikt av (ett material) på (något annat)

Exempel på hur belägga används i svenska tidningar

  1. Enligt HRW har även flera andra belagts med reseförbud.
  2. Nu ändrar världshälsoorganisationen inställning och konstaterar att det inte finns några medicinska belägg som styrker att det skulle röra sig om en sjukdom.
  3. Bilder där González, som har kubanska rötter, syns med en kubansk flagga fastsydd i sin jacka har spridits som belägg för att hon stödjer den kubanska regimen och flera av ungdomarna har ogrundat pekats ut som skådespelare.
  4. Men Lars Calmfors anser att rådets rapport ger belägg för att en majoritet om än inte alla ändå skulle klättra i lön och då åtminstone närma sig dagens minimilöner.
  5. Det råder högt tonläge och påståenden som det finns dåliga eller inga belägg för repeteras flitigt.
  6. Det finns ävenlärare som inte själva belagts med extremistiska åsikter, men som ändå hamnat i blåsväder för sina kopplingar till olika grupperingar.
  7. Flera stora amerikanska detaljhandelsföretag, däribland Walmart, Target och Best Buy vädjar nu till president Donald Trump att inte belägga kinesiska varor med importtullar.
  8. Den lokala polismyndigheten i Nottinghamshire uppger att det inte finns några belägg för att ett hatbrott ligger bakom flickans död – men meddelar att man är öppen för det scenariot, rapporterar Sky News.
  9. Flera stora amerikanska detaljhandelsföretag, däribland Walmart, Target och Best Buy, vädjar nu till president Donald Trump att inte belägga kinesiska varor med importtullar.
  10. Det finns vissa, men omstridda, belägg för att det finns fler kängurur idag än det gjorde när de första européerna steg iland på kontinenten.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av belägga

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är bevisa en synonym till belägga. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.