belägger

Synonymer till belägger

täcker

Motsatsord till belägger

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till belägger.

Vad betyder belägger?

 1. tar upp plats
 2. täcker
 3. stöder med fakta, bevisar

Exempel på hur belägger kan användas

 1. alla platser i bussen var redan belagda
 2. huset var belagt med koppartak
 3. hon kunde belägga sitt påstående med statistik

Exempel på hur belägger används i svenska tidningar

 1. Enligt HRW har även flera andra belagts med reseförbud.
 2. Nu ändrar världshälsoorganisationen inställning och konstaterar att det inte finns några medicinska belägg som styrker att det skulle röra sig om en sjukdom.
 3. Bilder där González, som har kubanska rötter, syns med en kubansk flagga fastsydd i sin jacka har spridits som belägg för att hon stödjer den kubanska regimen och flera av ungdomarna har ogrundat pekats ut som skådespelare.
 4. Men Lars Calmfors anser att rådets rapport ger belägg för att en majoritet om än inte alla ändå skulle klättra i lön och då åtminstone närma sig dagens minimilöner.
 5. Det råder högt tonläge och påståenden som det finns dåliga eller inga belägg för repeteras flitigt.
 6. Det finns ävenlärare som inte själva belagts med extremistiska åsikter, men som ändå hamnat i blåsväder för sina kopplingar till olika grupperingar.
 7. Flera stora amerikanska detaljhandelsföretag, däribland Walmart, Target och Best Buy vädjar nu till president Donald Trump att inte belägga kinesiska varor med importtullar.
 8. Den lokala polismyndigheten i Nottinghamshire uppger att det inte finns några belägg för att ett hatbrott ligger bakom flickans död – men meddelar att man är öppen för det scenariot, rapporterar Sky News.
 9. Flera stora amerikanska detaljhandelsföretag, däribland Walmart, Target och Best Buy, vädjar nu till president Donald Trump att inte belägga kinesiska varor med importtullar.
 10. Det löftet blir inte mycket värt om personaloptionen beläggs med exitskatt – särskilt som exitskatten ska betalas även om man ännu inte löst in optionen.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av belägger

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är täcker en synonym till belägger. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.