Synonymer till belackare

Belackare kan bland annat beskrivas som ”person som kritiserar någon eller något”. Ordet är motsatsen till förespråkare.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av belackare samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till belackare

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till belackare.

Vad är motsatsen till belackare?

 1. förespråkare

Vad betyder belackare?

 1. person som kritiserar någon eller något
 2. smädare, person som belackar, ägnar sig åt att tala illa om någon eller något.

Hur böjs belackare?

 1. belackare
 2. belackaren
 3. belackarens
 4. belackares
 5. belackarna
 6. belackarnas

Hur kan ordet belackare användas?

Följande exempelmeningar visar hur belackare kan användas.

 1. kapitalismens belackare

Hur används ordet belackare i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet belackare används i vanlig text.

 1. – Det som en del av våra belackare säger inte är möjligt, utan att brukar våld på grundläggande värderingar, att hitta en gemensam bas mellan KD, M, SD och Liberalerna – det är möjligt, säger hon till Sveriges Radio Ekot.
 2. Hans belackare inom högern menar att det rör sig om fjäsk för de katalanska separatister som ger honom hans kongressmajoritet.
 3. Nilsson menar att Lamottes publik är så oerhört engagerade i sin hjälte att de struntar i belackarnas påhopp och säkerligen ”unnar honom varenda öre”.
 4. Han försöker lugna belackarna med att arbetsgivare inte ska kunna säga upp vem som helst, hur som helst.
 5. Vad säger du till belackarna som vill att is ska vara is, och tycker att produkten känns allt för konstgjord?”Det är klart att vanlig is fortfarande är vanlig is, men fördelarna med syntetisk is är väldigt många.
 6. Som om belackarna var några odd fellows i ett elfenbenstorn i Långedrag.
 7. Lyssnar man på de elakaste belackarna har han kapitaliserat på flyktingsituationen med en tillrättalagd, politisk korrekt godhet som alibi.
 8. Nu sällar sig världbankens chef Jim Yong Kim till belackarnas kör.
 9. Men Helmfrid skulle bringa sina belackare på skam.
 10. – Det är många belackare som blir irriterade på breda filmer, men jag förstår inte konflikten.
 11. Den plats i Sverige som i belackarnas ögon blivit symbolen för politisk korrekthet och hyckleriet inom det mediala etablissemanget.
 12. Nu har debattstormen dragit förbi, men efter att ha sett tre avsnitt (det tredje sänds på onsdag kväll) har jag svårt att tro att de akademiska belackarna låter sig bevekas eller att tv–producenterna blir mer självbesinnande.
 13. Med en kombination av avsiktlig och oavsiktlig humor går Ewers upp i limningen när han frustar över Poes eftermäle, trängt mellan belackare och försvarare som alla har fel.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är förespråkare motsatsen till belackare.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?